تورم مواد غذایی کاهش پیدا کرده است؟
در دیماه امسال نرخ تورم نقطه به نقطه مواد خوراکی به ۴۳ درصد رسید که نسبت به ماه پایانی دولت دوازدهم (تیرماه امسال) ۱۴ واحد درصد و نسبت به دیماه سال گذشته ۱۷ واحد درصد کمتر است.
به گزارش زنهار، نرخ تورم نقطه به نقطه مواد خوراکی طی سالهای ۱۳۹۷ تا اواسط سال ۱۴۰۰ یعنی پایان دولت قبل روند افزایشی را نشان می دهد، به طوری که در سال ۱۳۹۷ نرخ تورم مواد خوراکی در فروردین ماه ۶ درصد، اردیبهشت ماه هشت درصد، خرداد ماه ۱۳ درصد، تیرماه ۱۵درصد، مردادماه ۲۵ درصد، شهریورماه ۳۴ درصد، مهرماه ۴۵ درصد، آبانماه ۴۸ درصد، آذرماه ۵۲ درصد، دیماه ۵۶ درصد، بهمن ماه ۶۳ درصد و اسفندماه ۷۳ درصد بوده است.
در سال ۱۳۹۸ تورم قیمت مواد خوراکی در فروردین ماه ۸۴ درصد، اردیبهشت ماه ۸۶ درصد، خردادماه ۷۳ درصد، تیرماه ۷۲ درصد، مردادماه ۵۷ درصد، شهریورماه ۴۶ درصد، مهرماه ۳۴ درصد، آبان ماه ۳۰ درصد ، آذرماه ۲۹ درصد، دی ماه ۲۴ درصد، بهمن ماه ۳۰ درصد و اسفندماه ۱۵ درصد بود.
طی سال ۱۳۹۹ نرخ تورم مواد خوراکی فروردین ماه ۱۱ درصد، اردیبهشت ماه ۱۲ درصد، خردادماه ۱۵ درصد، تیرماه ۲۱ درصد، مردادماه ۲۶ درصد، شهریورماه ۳۱ درصد، مهرماه ۴۰ درصد، آبانماه ۵۷ درصد، آذرماه ۵۸ درصد، دی ماه ۶۰ درصد، بهمن ماه ۶۷ درصد و اسفندماه ۶۷ درصد بوده است.
سال ۱۴۰۰ تورم قیمت مواد خوراکی فروردین ماه ۶۴ درصد، اردیبهشت ماه ۶۱ درصد، خردادماه ۶۳ درصد، تیرماه ۵۷ درصد، مردادماه ۵۹ درصد، شهریورماه ۶۴ درصد، مهرماه ۶۱ درصد، آبان ماه ۴۷ درصد، آذرماه ۴۴ درصد و دیماه ۴۳ درصد است.
بر این اساس، نرخ تورم نقطهبه نقطه دیماه در مواد خوراکی نسبت به ماه پایانی دولت دوازدهم (تیرماه ۱۴۰۰) ۱۴ واحد درصد و نسبت به دیماه سال گذشته ۱۷ واحد درصد کمتر است.