قانون تخلیه مستاجر ۱۴۰۳؛ مهلت قانونی تخلیه چند روز است؟

مهلت قانونی تخلیه مستاجر یکی از نکات بسیار مهم در زمینه مستأجری است. امروزه افراد زیادی به دلیل شرایط اقتصادی دارای منزل مسکونی نیستند و به طور کامل مستاجر هستند. برخی از مستاجران، قانون مستاجری را به طور کامل نمی‌دانند پیشنهاد می‌کنیم با ما در این بخش همراه باشید تا از مهلت قانونی تخلیه مستاجر مطلع شوید.

قانون تخلیه مستاجر ۱۴۰۳؛ مهلت قانونی تخلیه چند روز است؟

به گزارش زنهار، مهلت قانونی تخلیه مستاجر چقدر است؟ اگر قرارداد مستاجری فرد به پایان رسیده باشد، باید منزلی که در آن سکونت دارد را تخلیه کند حتی اگر شرایط تخلیه را نداشته باشد، مالک می تواند به شورای حل اختلاف مراجعه کند و مستاجر را مجبور به تخلیه نماید.اگر مستاجر بنا به شرایطی توان تخلیه را نداشته باشد، می‌ تواند تقاضای مهلت نماید.

مهلت قانونی تخلیه با صدور حکم شورای حل اختلاف چقدر است؟

شورای حل اختلاف معمولاً با بررسی وضعیت مستاجر، مهلت قانونی تخلیه مستاجر را یک ماه تمدید خواهد کرد. در این صورت مستاجر باید اجاره یک ماه را به مالک پرداخت کند و مالک حق دخالت در مهلت قانونی مستاجر ندارد. باید به این نکته توجه داشت که قرارداد بین مالک و مستاجر قانونی از طریق دفاتر اسناد تنظیم شده باشد. اگر بر خلاف آن صورت بگیرد، باید حتماً به غیر از مالک و مستاجر دو نفر دیگر به عنوان شاهد این قرارداد را امضا کنند تا قرارداد روش قانونی خود را طی کرده باشد.

حکم تخلیه در چه شرایطی صادر می‌شود؟

در شرایط عادی فردی که خانه را اجاره کرده تا پایان مهلت قانونی تخلیه مستاجر می تواند در خانه حضور داشته باشد. اما در برخی مواقع مستاجر با مالک به مشکل بر می خورد که مجبور به تخلیه می شود. در چنین شرایطی با اخذ حکم تخلیه مستاجر محل سکونت خود را تغییر خواهد داد. البته این موضوع به صورت برعکس نیز بسیار اتفاق می افتد. مالک با مستاجر به مشکل برمی خورد که در این صورت دو طرف می توانند حکم تخلیه ملک را بگیرند و مستاجر در مکان دیگری به صورت اجاره نشینی مستقر شود. حکم تخلیه کاغذ معتبری است که نشان می دهد فرد باید تا مدت زمان مشخص شده منزل مسکونی خود را که به صورت اجاره نشینی تهیه کرده است تخلیه کند.

به تعویق انداختن حکم تخلیه

پس از تمام شدن مهلت قانونی تخلیه مستاجر، فرد اجاره نشین موظف به تخلیه منزل است. اگر مستاجر تخلیه را به تعویق بیاندازد و حاضر به تخلیه مسکن نباشد در این صورت دادگاه حق را به مالک مسکن داده و تخلیه ملک را به مدت یک هفته صادر می‌کند. یکی از رایج ترین و معمول ترین مشکل بین مالک و مستاجر همین به تاخیر انداختن حکم تخلیه توسط مستاجر است. در این مطلب باید گفت که تاخیر انداختن حکم تخلیه چه از نظر مسکونی چه تجاری شرایط هر دو مورد در شورای حل اختلاف یک قانون را طی می کند. البته این نکته را باید در نظر گرفت که اگر حق با مستاجر باشد مهلت قانونی تخلیه مستاجر از طریق شورای حل اختلاف به مستاجر داده می شود.

چه تفاوتی بین دستور تخلیه و حکم تخلیه وجود دارد؟

اگر شما ملکی را قرارداد بسته اید و به مدت دو سال اجاره آن را پرداخت کرده اید و مهلت آن به پایان رسیده ولی مستاجر از تخلیه ملک سرباز می‌زند، شما می توانید دستور تخلیه ملک را از شورای حل اختلاف بگیرید. دستور تخلیه بستگی به شرایط مختلفی دارد که این شرایط شامل مواردی همچون: مدت زمان قرارداد تمام شده باشد، ۲شاهد زیر قرارداد را امضا کرده باشند، موعد پایان قرارداد رسیده باشد، از قرارداد دو نسخه به صورت کتبی تنظیم شده باشد. حکم تخلیه این گونه نیست. بعضی از قراردادها شامل دستور تخلیه نمی شوند، برای دستور تخلیه نه مهلت و نه اعتراضی وارد است. در مورد حکم تخلیه ۲۰ روز مهلت اعتراض و ۱۰ روز فرصت تخلیه وجود دارد و مراجع رسیدگی به دستور تخلیه، شورای حل اختلاف است .

حکم تخلیه مستاجر ۱۴۰۳

طبق مصوبه جدید حکم تخلیه، کلیه قراردادهای بین مستاجر و موجر به صورت خودکار با حداکثر نرخ یک سال تمدید خواهد شد. مستاجر به محض به اتمام رسیدن تاریخ قرارداد باید درصد افزوده شده را به ودیعه ای که نزد مالک دارد بیفزاید. از ماه آینده هم اجاره را با بهای افزوده شده در تاریخ توافق شده واریز نمایند.

سوالات متداول در خصوص مهلت قانونی تخلیه مستاجر

مهلت قانونی تخلیه مستاجر بعد از ابلاغ حکم تخلیه؟ ۳۰ روز مهلت داده می شود، ۲۰ روز اعتراض و۱۰ روز تخلیه.

اگر مالک نتواند مستاجر خود را بعد از حکم تخلیه از ملک خود بیرون کند چه باید کرد؟ به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و دستور تخلیه را می گیرد.

دستور تخلیه مستاجر چقدر زمان می برد؟ ظرف مدت یک هفته باید ملک را تخلیه کند.

اگر مستاجر و یا مالک با یکدیگر مشکل داشته باشند می توانند قرارداد را فسخ کنند؟ بله اما تحت شرایط قانونی.

مدارک لازم برای حکم تخلیه چیست؟ سند مالکیت، اجاره نامه و مدارک هویتی

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار