خبری مهم درباره واریز سود سهام عدالت متوفیان

جزئیات جدید از دریافت سود سهام عدالت متوفیان را در ادامه بخوانید.

خبری مهم درباره واریز سود سهام عدالت متوفیان

به گزارش زنهار، خبری مهم درباره واریز سود سهام عدالت متوفیان را در اندیشه معاصر می خوانید و سامانه میراث، فرآیند تقسیم سهام عدالت متوفیان را با ذکر جزئیات در ادامه شرح داده ایم و یادآور می شویم که مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مرکزی اعلام کرد که سود سهام عدالت متوفیان به وراث آنها همراه با سود مرحله سوم سهام عدالت پرداخت می‌شود.

سهام عدالت متوفیان

سود سهام عدالت در سال جاری به سه مرحله تقسیم شده است. پس از واریز سود مرحله اول و دوم در اوایل زمستان و پایان سال گذشته، اکنون سهام‌داران در انتظار دریافت سود مرحله سوم هستند. با این وجود، به دلیل عدم واریز سود از سوی چهار شرکت، واریز باقی‌مانده سود به حساب سهام‌داران با تأخیر مواجه شده است.

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مرکزی گفت: واریز مرحله سوم سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ همچنان از سوی برخی ناشران صورت نگرفته بر همین اساس هم ما نتوانستیم واریز سود سهام عدالت و سود وراث را تاکنون داشته باشیم.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: در صورت واریز سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ سود وراثی که تمام مراحل انتقال سهام عدالت متوفی خود را انجام دادند هم به شکل کامل واریز خواهد شد، اما باید تاکید کرد که یکی از مهم‌ترین شروط واریز سود سهام عدالت متوفیان برای وارث سجامی شدن آنها است.

او می‌گوید: چرا که باید شماره شبا برای هر کدام از وراث داشته باشیم بنابراین تا زمان باقی مانده است وراث می‌توانند از مسیر شعب بانک‌های منتخب و کارگزاری‌های منتخب اقدامات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفی خود را داشته باشند.

شرط سجامی شدن؛ گامی ضروری برای انتقال سهام عدالت متوفیان

وراثی که قصد دارند سهام عدالت متوفیان خود را دریافت کنند، ابتدا باید به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را انجام دهند.

این شرط برای تمامی وراث الزامی است و بدون آن امکان انتقال سهام و دریافت سود وجود نخواهد داشت. مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، تأکید کرده است که این شرط باید توسط همه وراث رعایت شود.

فرایند انتقال سهام عدالت به وراث

یکی از ویژگی‌های برجسته سامانه میراث، رایگان بودن فرایند انتقال سهام عدالت به وراث است. این انتقال از طریق شعب منتخب بانک‌ها و کارگزاری‌ها انجام می‌شود و هیچ هزینه‌ای برای وراث در بر نخواهد داشت. بانک‌های ملی، ملت، پارسیان و تجارت از جمله بانک‌هایی هستند که این خدمات را ارائه می‌دهند.

نحوه دریافت سود سهام عدالت متوفیان

در صورتی که وراث مراحل مربوط به انحصار وراثت و انتقال آن برای متوفی را طی کرده باشند، باید تا مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت منتظر بمانند.

سود سهام تنها در زمانی به وراث پرداخت خواهد شد که به تمامی مشمولان سود آن واریز شود. بنابراین، ممکن است دریافت سود برای برخی وراث به تعویق بیفتد. وراثی که هنوز اقدام به انتقال سهام عدالت متوفیان خود نکرده‌اند، بهتر است هر چه سریع‌تر به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را آغاز کنند. این فرایند اکنون به‌صورت رایگان و بدون هزینه انجام می‌شود و هیچ دلیلی برای تعویق در انجام آن وجود ندارد.

نحوه دریافت سود سهام عدالت دور جدید

می توان انتظار داشت در پاییز و زمستان امسال که سود سهام عدالت مربوط به سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ واریز می شود، باقیمانده سود سهام عدالت ۱۴۰۱ نیز به حساب سهامداران واریز شود.

واریز سود سهام عدالت در تابستان واریز می شود؟ این روزهابسیاری از افراد پیگیر زمان واریز سود سهام عدالت هستند و از این رو ما در چه خبر به دو تاریخ قطعی برای واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۳ پرداخته ایم و در انتها نحوه دریافت سود سهام عدالت متوفیان را بررسی خواهیم کرد.

سود سهام عدالت طی سال های اخیر در دو مرحله، یکی در پاییز و دیگری در اواخر زمستان به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شده است. سال گذشته سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین در سال ۱۴۰۲ سود سهام عدالت متوفیان نیز پرداخت شد. وعده داده شده افرادی که در زمستان سال گذشته سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده اند در خردادماه ۱۴۰۳ حساب آنها شارژ خواهد شد.در حالی که اعلام شده بود مرحله سوم سود سهام عدالت باقیمانده سال ۱۴۰۱ در خرداد امسال واریز می شود، در نیمه مرداد هنوز خبری از سود سهام عدالت نیست.

با توجه به بدعهدی برخی از شرکت ها، این احتمال وجود دارد که واریز سود سهام عدالت تا ماه ها به تعویق بیفتد.

با این وجود می توان انتظار داشت در پاییز و زمستان امسال که سود سهام عدالت مربوط به سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ واریز می شود، باقیمانده سود سهام عدالت ۱۴۰۱ نیز به حساب سهامداران واریز شود. از این رو فعلا تنها زمان های قطعی واریز سود سهام عدالت، آذر و اسفند ماه ۱۴۰۳ است.

مدیر پشتیبانی و راهبری عملیات سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از طریق شعب کارگزاری و بانک‌های منتخب همچنان رایگان است.

مژگان صفری‌ مقدم اظهار کرد: یکی از وراث سهام عدالت پس از سجامی شدن می‌توامند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه «ddn.csdiran.ir» و مراجعه به بخش امور سهام عدالت متوفی و وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد فرد فوت شده، نسبت به استعلام وضعیت سهام عدالت و پرتفوی سهام متوفی اقدام کند.

وی با بیان اینکه همه فرآیند فوق و تقسیم دارایی متوفی همچنان به صورت رایگان انجام می‌شود، افزود: در ادامه یکی از وراث پس از استعلام وضعیت سهام عدالت می‌تواند به یکی از شعب کارگزاری های منتخب و یا بانک‌های «ملی، تجارت، ملت و پارسیان» مراجعه و مدارک لازم را که در آدرس «www.csdiran.ir/pages?page=miras» درج شده، ارائه کند.

صفری‌ مقدم تصریح کرد: همه ورثه متوفی سهام عدالت پس از تقسیم دارایی متوفی می‌بایست نسبت به سجامی شدن اقدام کنند تا واریز سود سهام عدالت، به حساب آن‌ها از طریق شماره شبایی که در سامانه سجام اعلام کرده‌اند، صورت گیرد. در عین حال ورثه پس از سجامی شدن می‌توانند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه علاوه بر مشاهده پرتفوی سهام عدالت خود، از ارزش روز آن نیز مطلع شوند

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مرکزی گفت: سود سهام عدالت متوفیان برای وراث با سود مرحله سوم سهام عدالت واریز خواهد شد.

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مرکزی گفت: واریز مرحله سوم سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ همچنان از سوی برخی ناشران صورت نگرفته بر همین اساس هم ما نتوانستیم واریز سود سهام عدالت و سود وراث را تاکنون داشته باشیم.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: در صورت واریز سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ سود وراثی که تمام مراحل انتقال سهام عدالت متوفی خود را انجام دادند هم به شکل کامل واریز خواهد شد، اما باید تاکید کرد که یکی از مهم‌ترین شروط واریز سود سهام عدالت متوفیان برای وارث سجامی شدن آنها است.

او می‌گوید: چرا که باید شماره شبا برای هر کدام از وراث داشته باشیم بنابر این تا زمان باقی مانده است وراث می‌توانند از مسیر شعب بانک‌های منتخب و کارگزاری‌های منتخب اقدامات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفی خود را داشته باشند.

روش انتقال سریع و رایگان سود و اصل سهام عدالت متوفیان به وراث

وراث متوفیان سهام عدالت می‌توانند تا قبل از ۱۰ اسفند ماه سال جاری، اصل و سود سهام عدالت متوفیان را به صورت رایگان و سریع از طریق شعب ۴ بانک و دفاتر ۴۴ کارگزاری انتخابی در سراسر کشور منتقل کنند و سود این سهام را تا پایان امسال دریافت کنند، هیچ هزینه‌ای برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث در ۴ بانک و ۴۴ کارگزاری منتخب در نظر گرفته نشده است.

انتقال سهام عدالت متوفیان

وراث متوفیان سهام عدالت پس از مشاهده زمان تشکیل پرونده برای شروع فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث از طریق درگاه ذینفعان بازار سرمایه با آدرس «ddn.csdiran.ir» و وارد کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده»، باید به بانک‌های «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» و کارگزاری‌های منتخب مراجعه کنند.

روش انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث

با رونمایی از سامانه «میراث» در ۱۵ آبان ماه سال جاری توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با حضور مجید عشقی، رییس سازمان و بورس و اوراق بهادار در کنار نمایشگاه کیش اینوکس، انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث آسان‌تر شد، علاوه بر این، یکی از وراث که باید حتما سجامی باشد، ابتدا باید از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه با آدرس «ddn.csdiran.ir» وارد شوند و پس از ورود به بخش «امور سهام عدالت متوفی» و وارد کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده»، زمان تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی را بررسی کنند. سپس در صورت تایید زمان تشکیل پرونده، می‌توانند به هر یک از دفاتر کارگزاری بانک رفاه و بانک‌های منتخب مراجعه کنند و در نهایت پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر، وضعیت پرونده را از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای همه وراث، مشاهده کنند.

سامانه میراث

به گزارش اندیشه معاصر، با توجه به افزایش ارزش روز سهام عدالت در سال‌های اخیر، بسیاری از افراد متقاضی دریافت سهام عدالت متوفیان خود هستند. این سهام که در سال ۱۳۸۴ به افراد واجد شرایط اختصاص داده شد، در حال حاضر ارزشی بالغ بر چند میلیون تومان دارد. در گذشته، تقسیم سهام عدالت متوفیان با مشکلاتی همراه بود. با توجه به اینکه سهام عدالت به نام فرد متوفی ثبت شده بود، ورثه برای دریافت آن باید مراحل اداری پیچیده‌ای را طی می‌کردند. این مراحل شامل دریافت گواهی انحصار وراثت، مراجعه به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و دریافت سهام عدالت به صورت فیزیکی بود.

با راه‌اندازی سامانه میراث، فرآیند تقسیم سهام عدالت متوفیان ساده‌تر و سریع‌تر شده است. در این سامانه، ورثه می‌توانند با در دست داشتن مدارک لازم، سهام عدالت متوفی را به نسبت سهم خود دریافت کنند.

۱-ورود به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه

ورثه باید به آدرس ddn.csdiran.ir مراجعه کنند و وارد درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه شوند.

۲-استعلام نوبت تشکیل پرونده

ورثه باید در بخش «امور سهام عدالت متوفی»، کد ملی و تاریخ تولد متوفی را وارد کنند تا از زمان تشکیل پرونده متوفی اطلاع حاصل کنند. همچنین، در این بخش می‌توان از دارایی‌های متوفی مطلع شد.

۳-مراجعه به یکی از دفاتر کارگزاری بانک رفاه

در صورت تائید زمان تشکیل پرونده، وراث می‌توانند به یکی از دفاتر کارگزاری بانک رفاه، مراجعه کنند.

۴-تشکیل پرونده

در دفاتر مذکور، مدارک لازم از وراث دریافت می‌شود و پرونده تشکیل می‌شود.

۵-پیگیری پرونده از طریق درگاه یکپارچه

پس از تشکیل پرونده، وراث می‌توانند از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه، وضعیت پرونده خود را پیگیری کنند.

مدارک لازم

تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی.

‌اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیین شده در گواهی حصر وراثت. (رسید متقاضی کارت ملی یا گواهی شماره ملی دارای مهر سازمان ثبت احوال، به عنوان جایگزین کارت ملی قابل قبول است)

در صورتی که شرایط زیر برقرار باشد، ارائه تمامی صفحات شناسنامه متوفی و وراث الزامی است :

الف) مادر فرد متوفی جزو وراث باشد.

ب) فرد متوفی یا وراث، نام یا نام خانوادگی خود را تغییر داده باشند.

ج) در صورتی که فرد متوفی، تعدد زوجین داشتند.

اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی. ( لازم به ذکر است در صورتی که مادر در عداد وراث باشــد، با توجه به بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است.)

در صورتی که متوفی دارای وصیت‌نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت‌نامه نیز ضروری است.

ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی پرداخت مالیات بر ارث مندرج بر سهام عدالت ضروری است. چرا که مطابق تبصره سه ماده دو آیین‌نامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت، تقسیم سهام عدالت متوفیانی که تاریخ فوت آن‌ها بعد از تاریخ ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ باشد، منوط به پرداخت مالیات بر ارث است.

مشاهده سهام عدالت پس از اتمام فرآیند انحصار وراثت

وراث پس از انجام مراحل انحصار وراثت سهام عدالت شخص متوفی و تخصیص آن، می‌توانند دارایی خود را در سامانه ذینفعان مشاهده نمایند. لازم به ذکر است که در حال حاضر، فرایند انحصار وراثت سهام عدالت برای آن دسته از افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب نموده بودند، در دست اقدام است. بنابراین در صورتی که وراث نیز پیش از این روش غیرمستقیم را انتخاب نموده باشند، این دارایی به نماد سهام عدالت استانی خود افزوده خواهد شد. همچنین اگر مدیریت سهام عدالت آن‌ها مستقیم باشد، سهام عدالت شخص متوفی به صورت نماد صندوق استانی و جدا از سبد دارایی آن‌ها نمایش داده خواهد شد. برای دیدن سهام عدالت، ابتدا باید وارد درگاه یکپارچه ذینفعان شوید. سپس به پنجره «دارا» مراجعه و گزینه «گزارش سبد دارایی» را انتخاب نمایید. کلیه دارایی‌های تحت مالکیت شما در این بخش نمایش داده می‌شود.

نکته: پس از افزوده‌شدن نماد مربوط به سهام عدالت در بخش دارا، سهامدار باید از طریق کارگزاری خود، برای این نماد درخواست تغییر کارگزار ناظر ارسال کند.

​نکته: باید بدانید که پس از پایان فرایند انحصار وراثت، تنها ۶۰ درصد از سهام عدالت شخص متوفی در سامانه ذینفعان وراث قابل مشاهده و معامله خواهد بود. (اگر نماد مربوط به سهام عدالت استانی مجاز باشد، افراد می‌توانند دارایی خود را بفروشند.)

استعلام وضعیت پرونده سهام عدالت متوفی

​وراث پس از مراجعه به شعب موردنظر کارگزاری بانک رفاه یا مراکز دیگر مشخص شده و انجام اقدامات مربوط به انحصار وراثت سهام عدالت، می‌توانند روند پیگیری امور را از طریق سامانه ذینفعان ملاحظه نمایند. برای این منظور، ابتدا باید وارد درگاه یکپارچه ذینفعان شوید و گزینه «امور سهام عدالت متوفی» را انتخاب نمایید.، اطلاعات پرونده خود را در بخش «استعلام وضعیت پرونده» مشاهده نمایید.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار