واریز یارانه ۵.۰۰۰.۰۰۰ میلیون تومانی از این ماه برای خانوارها
یک کارشناس حوزه کار پیشنهاد توزیع ماهانه سبد کالای ۵ میلیون تومانی به کارگران را گام مثبتی در راستای تقویت معیشت خانوارهای کارگری دانست و از مجلس خواست تا قبل از شروع جلسات دستمزد شورای عالی کار، طرح اصلاح ماده ۴۱ قانون کار را به نتیجه برساند.
به گزارش زنهار، یک کارشناس حوزه کار پیشنهاد توزیع ماهانه سبد کالای ۵ میلیون تومانی به کارگران را گام مثبتی در راستای تقویت معیشت خانوارهای کارگری دانست و از مجلس خواست تا قبل از شروع جلسات دستمزد شورای عالی کار، طرح اصلاح ماده ۴۱ قانون کار را به نتیجه برساند.
ناصر چمنی درباره پیشنهاد توزیع ماهانه سبد کالای ۵ میلیون تومانی به کارگران که از سوی نمایندگان مجلس در راستای اصلاح ماده ۴۱ قانون کار درحال بررسی است، گفت: این پیشنهاد خوبی برای افزایش قدرت خرید و پر کردن فاصله بین دستمزد و سبد معیشت کارگران است و از نمایندگان مجلس به جهت طرح این مسأله باید تشکر کرد.
وی ادامه داد: زمانی بود که ماهانه یارانه ۴۵ هزار تومانی به خانوارها داده میشد و با آن میتوانستند چند قلم کالا خریداری کنند ولی به مرور این مقدار ارزش خود را از دست داد به نحوی که امروز با ۴۵ هزار تومان نهایتاً بتوان یک چیپس خرید.
این کارشناس حوزه کار تصریح کرد: با توجه به آنکه یارانه در طول سال ارزش واقعی خود را از دست داده است درباره این پیشنهاد و توزیع سبد کالای ۵ میلیون تومانی به کارگران نیز معتقدم باید این بند را هم در راستای اصلاح ماده ۴۱ در قانون اضافه کنند که در سالهای آینده چگونه می خواهند ارزش ریالی سبد را حفظ کنند یا افزایش دهند.
چمنی افزود: طبعا ارزش سبد در سالهای آینده با توجه به بحث تورم و افزایش هزینههای زندگی کاهش مییابد و ۵ میلیون تومان به ۳ تا ۲میلیون تومان افت خواهد کرد، از این رو باید مکانیسم افزایش ارزش آن را در قانون پیش بینی کنیم.
وی با بیان اینکه در کنار بررسی بند یک ماده ۴۱ قانون کار این پیشنهاد که به منظور تقویت معیشت کارگران دنبال می شود قابل توجه است، اظهار کرد: انتظار داریم مجلس در زمان باقی مانده تا پایان سال طرح را تصویب کند تا در تعیین دستمزد سال آینده اجرایی شود.
این کارشناس حوزه کار ادامه داد: طبعا در صورت تصویب این پیشنهاد بحث بن خواربار که همه ساله در شورای عالی کار درباره آن تصمیم گیری میشود، حذف خواهد شد و در جلسات شورا بیشتر روی بحث اضافه بر تورمی که سالانه به وجود آمده بحث و چانه زنی صورت خواهد گرفت.
چمنی تصریح کرد: با تصویب این پیشنهاد در کنار حداقل دستمزد کارگران که امروز با مزایای جانبی مزد فرضا به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان میرسد، ۵ میلیون تومان دیگر به دریافتی افزوده می شود و کمکی به معیشت خانوارهای کارگری خواهد بود.
به گفته این کارشناس حوزه کار، سبد کالای ۵ میلیون تومانی نسبت به خط فقر و سبد معیشت باز هم پایین است و فاصله بین دستمزد و سبد معیشت را پوشش نمی دهد ولی در این شرایط قدم خوبی برای تقویت معیشت خانوارهای کارگری است.
چمنی در پایان گفت: اکنون در ماه هفتم سال هستیم و تا بخواهیم طرح را عملیاتی کنیم، به ماه دهم می رسیم و باید جلسات شورای عالی کار و تعیین سبد معیشت را شروع کنیم، بنابراین اگر مجلس درصدد کمک به معیشت و تقویت دستمزد کارگران است، باید هرچه سریعتر طرح را به نتیجه برساند و مثل طرح ساماندهی کارکنان دولت نشود که در دولت قبل کلید خورد و به پایان مجلس نرسید.
در روزهای اخیر، عدم واریز مستمری و یارانه شهریورماه برای ۱۳ هزار معلول و مددجوی تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور به یکی از نگرانیهای جدی جامعه مددجویان و خانوادههای آنان تبدیل شده است. این قشر که همواره از مشکلات اقتصادی و معیشتی رنج میبرند، با تأخیر در واریز مستمری و یارانههای حمایتی، با فشارهای بیشتری روبرو شدهاند.
با اینکه وعدههای متعددی از سوی مسئولان درباره واریز این مبالغ داده شده، اما تا این لحظه هیچگونه اقدام عملی برای حل این مسئله صورت نگرفته است. مسئولان دولتی هر بار با بیان اینکه مشکل به زودی حل خواهد شد، از ارائه زمان دقیق واریز خودداری کرده و موجب نگرانی بیشتر خانوادهها شدهاند.
این تأخیر در پرداختها، زندگی ۱۳ هزار نفر از معلولان و مددجویان را که بسیاری از آنها به دلیل شرایط خاص جسمی و مالی، به این کمکها وابسته هستند، دچار مشکلات شدیدی کرده است. مستمریها و یارانههای حمایتی از جمله مهمترین منابع درآمدی برای این افراد است که نبود آن، آنها را با چالشهای جدی در زمینه تأمین نیازهای اولیه زندگی مواجه میکند.
این درحالیست که در چندین نوبت مسئولان مربوطه اعلام کردند که یارانه و مستمری شهریورماه ۱۳ هزار معلول واریز شده است. برهمین اساس در جلسهای که در تاریخ سیام شهریورماه با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، توافق شد اعتبار شهریورماه مستمری ۱۳ هزار نفر از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور که قطع شده بود، تخصیص یابد و مستمری این خانوارها در شهریورماه، مطابق رویه گذشته پرداخت شود. اما این وعده هنوز محقق نشده است.
از سوی دیگر، وعدههای تکراری مسئولان مبنی بر «بهزودی» پرداخت شدن مستمریها، نهتنها این مشکل را حل نکرده بلکه به نوعی سردرگمی و ناامیدی را در میان مددجویان و خانوادههایشان گسترش داده است. در شرایطی که هزینههای زندگی روزبهروز افزایش مییابد و تورم بیشتر اقشار ضعیف جامعه را تحت فشار قرار میدهد، هر روز تأخیر در واریز این مستمریها و یارانهها میتواند پیامدهای سنگینتری به همراه داشته باشد.
معلولان و مددجویان تحت پوشش بهزیستی، بهطور مستقیم از خدمات اجتماعی و حمایتی بهرهمند میشوند، اما این خدمات در شرایطی که معوقات مالی و تأخیرات در پرداختها بهصورت مکرر تکرار میشود، به شدت تحتالشعاع قرار گرفته است. این قشر که بهطور ویژه نیازمند حمایتهای مداوم و مستمر هستند، از مسئولان درخواست دارند که با اقدامات جدیتر و فوریتری نسبت به حل مشکلات مالی و پرداخت معوقات اقدام کنند