چه کسانی مشمول افزایش حقوق هستند؟
وزیر بهداشت از افزایش حقوق دستیاران و کارورزان پزشکی از ابتدای مهر ماه سال جاری خبر داد.
به گزارش زنهار، دکتر محمدرضا ظفرقندی درباره افزایش حقوق دستیاران و کارورزان پزشکی گفت: افزایش حقوق دستیاران و کارورزان پزشکی متاهل نسبت به مجردها بیشتر است. پس از افزایش حقوق دستیاران و کارورزان، حقوق این افراد در برخی از رشتههای تخصصی و فوقتخصصی به ۲۵ میلیون تومان رسیده است. افزایش حقوق کنونی دستیاران و کارورزان پزشکی، یک افزایش قابلتوجه است.
وی درباره وضعیت اضافه حقوق دستیاران و کارورزان پزشکی مجرد گفت: دریافتی دستیاران پزشکی با افزایش حقوق، حدود ۱۹ میلیون تومان است. همچنین دریافتی کارورزان مجرد نیز حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است.
ظفرقندی در پایان گفت: افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حقوق کارورزان پزشکی منوط به تاهل یا مجرد بودن آنها است.
سیدحمید پورمحمدی، درباره نحوه افزایش میزان حقوق در سال ۱۴۰۴، گفت: معافیت مالیاتی طبقات پایین که کمترین حقوق را دریافت میکنند، به میزان ۱۰۰ درصد افزایش خواهد یافت به این معنا که تاکنون معافیت مالیاتی تا ۱۲ میلیون تومان حقوق در ماه بود که در راستای تحقق عدالت، این میزان به ۲۴ میلیون تومان خواهد رسید.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه تصریح کرد: در همین راستا افرادی که بیشترین حقوق را دریافت میکنند ضریب مالیاتی بیشتری نسبت به طبقات بالا دارند.
وی با بیان اینکه در کنار افزایش ۲۰ درصدی حقوق، با هدف اجرای قانون جوانی جمعیت حدود ۸ درصد پرداختی علاوه بر آن خواهیم داشت، گفت: یعنی در کل هزینههای دولت در مورد حقوق، ۲۸ درصد افزایش مییابد که عائلهمندان دریافتی بیشتری دارند و آنهایی که از طبقه پایین هستند معافیت مالیاتی بالاتری خواهند داشت تا هم رقم عادلانه پرداخت شود و هم رشد حداقلی داشته باشیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه، خاطرنشان کرد: ما در پیشنهاد خود در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، از مدل افزایش ضریب و مالیات بر طبقه بالای حقوقی استفاده کرده ایم که در راستای تحقق عدالت نسبت به طبقه پایین اندکی بیشتر خواهد بود.
افزایش حقوق کارگران
احمد میدری در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: ما بعضی مسائل را نمی توانیم حل کنیم و نوشتن آیین نامه هم مشکلات را حل نمی کند. مثلا در بحث طبس، آیین نامه معادن بسیار خوب نوشته شده ولی امکان اجرای آن وجود ندارد. در بحث مشاغل سخت و زیان آور هم اینگونه است.
وی افزود: تجهیزات و ماشین آلاتی که در کشور وجود دارد فاقد ایمنی و استاندارد لازم است. اقتصاد معدن، کوچک است و نمی تواند به استاندارد این حوزه کمک کند. مشاغل سخت و زیان آور هم هزینههای بسیار سنگینی برای دولت و مردم دارد. ما به عنوان دولت در این زمینه همراهی می کنیم ولی شرکتها و موسساتی که بتواند اینها را از سخت و زیان آور خارج کند نداریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۸۵۰ هزار بازنشسته بر اساس قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشته شده اند گفت: این تعداد رو به افزایش است. پیشنهادی در شورای حفاظت فنی در این زمینه ارایه شده که کارگران کمتری در شرایط سخت و زیان آور کار کنند. ما تنها امتیازی که می دهیم بازنشستگی پیش از موعد است ولی باید حقوق و دستمزد آن هم تغییر کند. باید طبقهبندی مشاغل برای کارگاههای سخت و زیانآور انجام شود.
میدری تصریح کرد: درخصوص طبقه بندی مشاغل سخت با کمک کارشناسان وزارت تعاون به راه حلی که تاکنون پیشنهاد نشده بود رسیدهایم. سازمان تامین اجتماعی باید سامانهای در این زمینه ایجاد کند.
احمد میدری در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در ارتباط با اصلاح آئین نامه مشاغل سخت و زیان آور مصوبه صد و چهارمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، اظهار کرد: بحث بر سر این است که ما بعضی از مسائل را نمیتوانیم حل کنیم و نوشتن آئین نامه هم مشکلی را حل نمیکند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به جان باختن معدن کاران طبس افزود: این جانباختگان، قربانیان نظام ناکارآمد بودن، این ناکارآمدی را نمیتوان با نوشتن یک آئین نامه حل کرد.
وی بیان کرد: آئین نامه معادن هم بسیار خوب نوشته شده بود اما امکان اجرای آن وجود ندارد. در بحث آئین نامه مشاغل سخت و زیان آور هم به همین شکل است امکان اجرای آئین نامه وجود ندارد و اگر اجرا نشده به این دلیل است که ما تاکید کردهایم که باید تمام تجهیزات و ماشین آلات معدنی کشور باید استاندارد داشته باشد.
وزیر کار افزود: از سال ۹۶ و بعد حادثه معدن یورت تاکنون ۴ وزیر تعاون مکاتبه کردهاند که این استانداردها تعریف شود. برای اینکه این موضوع تعریف شود دانش محدود است، آزمایشگاههای مرجع در این زمینه وجود ندارد و ماشین آلات و تجهیزاتی که در معادن کشور وجود دارد از نظر ما، سازمان استاندارد و وزارت صمت فاقد ایمنی است.
میدری گفت: اگر در آئین نامه بنویسم که باید استانداردها رعایت شود، اما رعایت نمیشود. به این دلیل که اقتصاد معدن کوچک است. شرکتهایی که باید در زمینه دانش فنی و سایر شرایطی که استاندارد را به وجود آورند نداریم. لذا خیلی مسائل پیچیده است.
وی افزود: در یک هفته گذشته هم در جلسات مختلف بحث شده است که چگونه میتوانیم از این دایره بسته خارج شویم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در مورد آئین نامه مشاغل سخت و زیان آور مساله به همین شکل است اولاً این سخت و زیان آور بودن به ضرر کارگر و کارفرما است و به لحاظ مالی هم هزینههای سنگینی برای سازمان تأمین اجتماعی و دولت دارد.
میدری گفت: بر اساس برآوردی که در سازمان تأمین اجتماعی انجام شده این بار مالی بر دوش سازمان است بنابراین هر جایی که امکان دارد شرایط سخت و زیان آور مشاغل تغییر کند ما همکاری میکنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۸۵۰ هزار بازنشسته از محل مشاغل سخت و زیان آور داریم، بیان کرد: این تعداد رو به افزایش است. اراده وزارت کار این است که کارگران کمتری در شرایط زیان و سخت کار کنند ما تنها امتیازی که میتوانیم به کارگران ارائه کنیم بازنشسته کردن پیش از موعود است. اما سخت و زیان آور به این معناست که باید دستمزد آن تغییر کند و طرح طبقه بندی مشاغل هم باید تغییر کند.
میدری گفت: برای مشاغل سخت و زیان آور باید طبقه بندی مشاغل انجام شود وگرنه مساله حل نمیشود.