واریز یارانه بنزین به کارت ملی هر نفر+جزییات
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره طرح تخصیص بنزین به نفر و تأثیرات آن بر بهبود مدیریت منابع ارزی و انرژی پرداخت.
به گزارش زنهار، علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست با اشاره به مشکلات موجود در نظام تخصیص بنزین گفت: دولت با کسری بودجه ۴۰۰ همتی مواجه است و برای مدیریت این کسری، باید به سمت روشهای جدید برود. تخصیص بنزین به افراد میتواند یکی از راهکارهای مؤثر در این راستا باشد.
وی ادامه داد: طرح بنزین به نفر به این معناست که به هر فرد بنزین تخصیص داده شود و بدین ترتیب، دیگر نیاز نیست به افرادی که به صورت غیرمجاز از بنزین یارانهای استفاده میکنند، این منابع اختصاص یابد. این امر میتواند هزینههای ارزی واردات بنزین را کاهش دهد و از ناترازی بنزین بکاهد.
عباسی همچنین به اهمیت پیوستهای اجتماعی، امنیتی و سیاسی در اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: هر طرحی که اجرا میشود، باید پیوستهای مختلفی داشته باشد. به ویژه در مورد موضوعاتی مانند بنزین، باید بدانیم که اجرای این طرح چه تأثیری بر امنیت، سیاست و جامعه خواهد داشت.
این نماینده مجلس ادامه داد: در برنامه هفتم، احکامی برای دولت در حوزه انرژی در نظر گرفته شده است. باید به سمت تنوع سوختها برویم و از سوختهای جایگزین مانند LPG و خودروهای هیبریدی استفاده کنیم. این اقدامات میتواند به بهبود وضعیت ناترازی بنزین کمک کند.
عباسی همچنین به ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی اشاره کرد و گفت: با توسعه حمل و نقل عمومی، میتوانیم از تعداد خودروهای شخصی در سطح شهر بکاهیم و به این ترتیب، ناترازی بنزین را مدیریت کنیم.
وی تصریح کرد: هدف ما این است که به سمت عدالت اجتماعی در حوزه تخصیص بنزین حرکت کنیم. باید به این نکته توجه کنیم که نصف خانوادههای ایرانی خودرو ندارند و یارانه بنزین به آنها تعلق نمیگیرد. این نابرابری باید برطرف شود و برای این منظور، تخصیص بنزین به افراد میتواند یک راهکار مؤثر باشد.
بر اساس لایجه بودجه رئیس جمهور در خلال اظهارات خود در صحن علنی مجلس توضیحاتی در رابطه با قیمت بنزین ارائه کرد که این اظهارات زمینه ساز شایعاتی در خصوص افزایش قیمت بنزین شد.
مژگان خانلو سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه ضمن تکذیب هرگونه قیمت گذاری بنزین با تاکید بر اینکه «اساساً بودجه و نظام بودجه ریزی محل تعیین قیمت بنزین نیست» گفته است: «اگر رئیس جمهور در زمان ارائه بودجه به مجلس درباره نرخ ٨ هزار تومانی صحبت کردند به معنای اعمال این نرخ در بودجه نیست. منظور از اعلام قیمت ٨ هزار تومانی این بود که اگر قیمت نفت را هم در نظر نگیریم و تنها هزینه فرآوری نفت به بنزین و هزینههای پخش و توزیع تا رسیدن به دست مصرفکننده را محاسبه کنیم قیمت بنزین در هر لیتر ٨ هزار تومان است. در واقع قصد رئیس جمهور بیان فاصله معنا دار قیمت واقعی بنزین و قیمت فروش فعلی بود نه به این معنا که بودجه ١۴٠۴ با لحاظ بنزین ٨ هزار تومانی بسته شدهاست.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون ابهامات بنزینی ۱۴۰۴ بیان کرده است: «تا سال جاری قیمت بنزین در بودجه در بخش منابع حاصل از فروش داخلی فرآوردههای نفتی در منابع هدفمندی یارانهها قرار میگرفت که در راستای انسجام بخشی و یکپارچه سازی بودجه این منابع به همراه سایر منابع هدفمندی به بودجه عمومی منتقل شده است.
هر سه ردیف منابع حاصل از صادرات فرآوردههای نفتی، فروش داخلی گازطبیعی و فروش داخلی فرآوردههای نفتی در جدول منابع نوشته خواهد شد و در سرجمع منابع واگذاری دارایی هایسرمایهای منظور خواهد شد. و احکام متناظر آن نیز در تبصره ۴ لایحه بودجه درج شده است.»
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه زاهدان گفت: نظارت و بررسی ویژه فعالیت خودروهای بخش حمل و نقل در خصوص اختصاص سهمیه سوخت بصورت منظم در حال انجام است.
قربانعلی مردانی در جلسه هم اندیشی با مسئولین اجرایی شهرستان سراوان گفت: در این جلسه موضوعات مرتبط با حمل فرآوردههای نفتی، کارت اضطراری جایگاهها، کدینگ کارتهای سوخت، نفت سفید مدارس و اصناف و احداث و توسعه مجاری عرضه سوخت و جایگاه های CNG بود.
مدیر منطقه زاهدان با اشاره به ناترازی بنزین کشور و لزوم مدیریت صحیح مصرف گفت: بدلیل افزایش مصرف بنزین نیاز به مدیریت مصرف با استفاده از ابرازهای متعدد از جمله الزامی بودن استفاده از کارت سوخت شخصی در سطح کشور و استفاده از شیوه ها و نرم افزارهای کنترلی و نظارتی بر عرضه سوخت در سطح استان میباشد که اجرای طرح کدینگ کارت سوخت، سامانه دوربین پلاک خوان و سامانه مدیریت کارت سوخت اضطراری جایگاه ها از آن جمله است.
مردانی در خصوص غیر فعال شدن کارت سوخت تعدادی از اتوبوسها، مینی بوس و کامیون های بخش حمل و نقل نیز گفت: با توجه به بررسی پلیس امنیت اقتصادی کشور، این خودروهای نفتگازسوز، فاقد فعالیت بودند و با استفاده از بارنامههای جعلی مبادرت به دریافت سوخت و قاچاق فرآورده های نفتی میکردند که پس از شناسایی، کارت های سوخت متخلف به مناطق شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی معرفی شدند و فرایند رسیدگی به تخلف مالکان این خودروها در حال انجام است.
وی همچنین در خصوص سهمیه نفت سفید اعلام شده جهت خانوارهای منطقه گفت: مقدار ۳۰۰ لیتر سهمیه نفت سفید از ۲۵ مردادماه جهت ذخیره سازی زمستانی مصرف کنندگان فاقد گاز شهری اعلام شده که توزیع آن در حال انجام است و تا پایان آبان ماه امسال دارای اعتبار می باشد.
مدیر منطقه زاهدان تأکید کرد، سهمیه اعلام شده فعلی، آخرین سهمیه نفت سفید در منطقه است که خارج از طرح اقلیم توزیع می گردد و از این پس بدلیل اجرای طرح ملی توزیع نفت سفید براساس اقلیم_نفر که از ابتدای شهریورماه در کل کشور آغاز شده است، خانوارهای مصرف کننده نفت سفید جهت دریافت کامل سهمیه خانوار خود، باید با مراجعه به سامانه درخواست فرآورده های نفتی (سدف) به آدرس اینترنتی Newtejaratasan.niopdc.ir نسبت به ثبت اطلاعات اعضای خانوار در سامانه مذکور اقدام نمایند.
محمدنور دهانی نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی و مجتبی شجاعی فرماندار شهرستان سراوان، در این جلسه هم اندیشی، ضمن پیگیری مطالبات مردم در حوزه سوخت و مسائل مربوطه، از خدمات مدیر و کارکنان منطقه و سرپرست ناحیه سراوان قدردانی کردند.