دهک‌بندی خانوارها در آبان تغییر کرد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از جلسه هیات دولت: ۱۰ درصد دریافتی حداقل بگیران افزایش پیدا می‌کند دهک یارانه‌ها تغییری پیدا نمیکند.

دهک‌بندی خانوارها در آبان تغییر کرد

به گزارش زنهار، وزیر کار با اشاره به آغاز فرآیند اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: حقوق حداقل بگیران براساس مقررات موجود مشابه شاغلان پرداخت می‌شود، بنابراین ۱۰ درصد به پرداختی آنها هم اضافه می‌شود.

احمد میدری وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت، در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز فرآیند اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: حقوق حداقل بگیران  براساس مقررات موجود مشابه شاغلان پرداخت می‌شود، بنابراین ۱۰ درصد به پرداختی آنها هم اضافه می‌شود.

وی همچنین درباره احتمال تغییر در دهک یارانه‌بگیران افزود: دهک یارانه‌ها هر ساله بر اساس اطلاعات جدیدی که دریافت می‌شود، تغییر می‌کند.

با توجه به آیین‌نامه اجرایی‌ای که به استناد جزء (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به تصویب هیئت وزیران رسیده است، خانوارهای دارای املاک و مستغلات از جمله باغ ویلاهای مجلل (لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از ۳۵ میلیارد تومان، خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش ۳ میلیارد تومان، خانوارهایی که درآمدهای آنها بیش از سقف مشخص باشد، خانوارهایی که میزان خرید آنها از طریق حساب‌های غیرتجاری از رقم تعیین شده بالاتر باشد، ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه و خانوارهایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله داشته باشند مشمول شرایط قطع یارانه خواهند بود.

به این ترتیب به نظر می‌رسد که دهک‌بندی و شاخص‌هایی که تا پیش از این برای این منظور مورد استفاده قرار می‌گرفت کنار گذاشته شده است.

بر همین اساس شاخص‌های جدید تعیین شده در این آیین‌نامه تنها تا پایان سال معتبر خواهند بود چرا که براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به تصویب رسیده است. به این ترتیب مشخص نیست که آیا در این بازه زمانی آیا امکان اجرای کامل شاخص‌های جدید وجود دارد و اینکه آیا در سال آینده نیز شرایط مشابهی در نظر گرفته خواهد شد؟

بر همین اساس شاخص‌های جدید تعیین شده در این آیین‌نامه تنها تا پایان سال معتبر خواهند بود چرا که براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به تصویب رسیده است. به این ترتیب مشخص نیست که آیا در این بازه زمانی آیا امکان اجرای کامل شاخص‌های جدید وجود دارد و اینکه آیا در سال آینده نیز شرایط مشابهی در نظر گرفته خواهد شد؟

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳٫۸٫۶ به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان هدفمندسازی یارانه ها و به استناد جزء (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور آیین نامه اجرایی موضوع جزء یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:

معیار حذف یارانه نقدی

آیین نامه اجرایی موضوع جزء (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور

ماده ۱ – در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند

۱. وزارت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

۲. سازمان: سازمان هدفمندسازی یارانه ها

۳. پایگاه: پایگاه ملی اطلاعات رفاه ایرانیان

۴. دستگاه دستگاههای اجرایی دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶

۵. کارگروه تعامل پذیری کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیکی موضوع ماده (۳) قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی مصوب ۱۴۰۱

ماده ۲ – خانوارهایی که واجد هر یک از شرایط زیر باشند با رعایت ملاحظات اجتماعی و به صورت تدریجی غیر مشمول حمایت دولت تلقی می شوند:

۱- خانوارهای دارای املاک و مستغلات از جمله باغ ویلاهای مجلل لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از سیصد و پنجاه میلیارد (۰۰۰’۰۰۰’۰۰۰’۳۵۰ ریال)

۲. خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق کابین) دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش سی میلیارد (۳۰، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال

تبصره – برای خانوارهای بیش از پنج نفر به ازای هر نفر افزایش مبلغ یکصد و بیست و پنج میلیون (۱۲۵، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال به مبلغ مذکور در ردیف پنجم جدول فوق اضافه میشود.

۵. ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه

۶. خانوارهایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله دارند.

سایر مواد این آیین‌نامه که توسط معاون اول رئیس جمهور به دستگاه‌ها اجرایی ابلاغ شده است نیز به شرح زیر است:

دولت‌ها حتی در کشورهای توسعه یافته برای تأمین رفاه مردم، گونه‌های مختلف پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی دارند. این کمک معیشت یا به طور مستقیم به کالا تعلق می‌گیرد یا به افراد مصرف کننده پرداخت می‌شود.

پرداخت یارانه نقدی در ایران دارای سابقه است. به عنوان مثال در مقاطع زمانی که درآمدهای نفتی کشور افزایش یافته و رفاه جامعه در سطح مطلوبی بوده مبلغ پرداخت یارانه نقدی صفر بوده اما در دوره‌هایی که به هر دلیل معیشت مردم با مشکل مواجه می‌شود دولت‌ها مبادرت به پرداخت یارانه نقدی کرده‌اند.

پرداخت یارانه در چند سال اخیر با تصویب مجلس شورای اسلامی از نیمه دوم سال ۱۳۸۹، به صورت نقدی و مبلغ ۴۵.۵۰۰ تومان آغاز شده و رقم به حساب سرپرست هر خانوار واریز می‌شود.

در دولت سیزدهم با جراحی اقتصادی دولت و حذف ارز ترجیحی ۴.۲۰۰ تومانی و افزایش نرخ اقلام مصرفی مردم مبلغ یارانه افزایش یافت. به این ترتیب به ازای هر فرد در دهک‌های اول تا سوم مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و به ازای افراد دهک‌های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

ماهانه به چه تعداد خانوار یارانه تعلق می‌گیرد؟

پس از رایزنی دولتمردان در سال گذشته و تشدید کسری بودجه دولت، زمان پرداخت یارانه تغییر کرد. در حالی که بیش از یک سال پرداخت یارانه بیستم هر ماه انجام می‌شد از بهمن ماه ۱۴۰۲ پرداخت کمک معیشت دهک‌های اول تا سوم به بیست و پنجم هر ماه و خانوارهای دهک‌های چهارم تا نهم به سی‌ام همان ماه محول شد.

آمار خانوار دهک‌های اول تا سوم مشمول یارانه ۱۰ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۹۰۶ خانوار بوده و این عدد برای دهک‌های چهارم تا نهم ۱۶ میلیون و ۸۵۵ هزار سرپرست است.

در مجموع ماهانه ۲۶ میلیون و ۹۹۲ هزار و ۹۰۶ سرپرست خانوار دهک‌های اول تا نهم یارانه نقدی دریافت می‌کنند.

ماهانه چه مبلغ پول در قالب یارانه نقدی پرداخت می‌شود؟

ماهانه ۱۱ هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان یارانه برای دهک‌های اول تا سوم و مبلغ ۱۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای دهک‌های چهارم و نهم پرداخت می‌شود.

به این ترتیب در مجموع ماهانه مبلغ ۲۶ هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان (همت) یارانه نقدی از سوی دولت به شکل عمومی پرداخت می‌شود.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار