​چقدر درباره خواص شگفت انگیز «قسط شیرین» می‌دانید؟

​گیاه قسط هندی گیاهی ریشه دار است، و خواص های بسیار زیادی دارد و برای درمان بسیاری از بیماری ها پیشنهاد و استفاده می شود.

​چقدر درباره خواص شگفت انگیز «قسط شیرین» می‌دانید؟

به گزارش زنهار؛ گیاه قسط هندی یک گیاه گلدار است که مدت زمان طولانی است در طب سنتی کشور چین استفاده می شود. خواص بسیار زیادی برای درمان مشکلات مختلف دارد و در نتیجه بسیاری از افراد به دنبال این گیاه هستند.

این گیاه از ترکیباتی به نام ترپن تشکیل شده است که باعث بهبود درد و التهاب می شود.

همچنین آنزیم هایی را سرکوب می کند که با انجام این کار، شبیه به داروی ضد التهابی غیر استروئیدی عمل می کند در نتیجه درد را آرام خواهد کرد. با ما در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک همراه شوید تا شما را با فواید بیشمار این گیاه و نحوه استفاده از آن آشنا کنیم.

انواع قسط شیرین

دو نوع از گیاه قسط هندی وجود دارد که معمولاً ریشه آن را خشک کرده و استفاده می کنند و هر کدام خواص معجزه آسایی دارند:

Qist al-Bahri (قسط البحری):رنگ روشن تر و کمی طعم ملایم تری دارد.

Qist al-Hindi (قسط الهندی):رنگ آن تیره تر است و طعم قوی تری دارد.

طبع و مزاج قسط هندی یا قسط شیرین

در طب سنتی طبع این گیاه گرم و خشک گزارش شده است.

فواید و خواص این گیاه قسط تلخ و شیرین

از این گیاه برای درمان برخی از بیماری ها کمک گرفته می شود، مشکلاتی از قبیل:

سلامت پوست

این گیاه به شدت برای سلامت پوست مناسب است و رگ های خونی را از هرگونه سم تمیز می کند، باعث بهبود رنگ پوست می شود و هرگونه زخم و آلرژی را سریعاً بهبود می بخشد.

برای باروری

این گیاه برای سلامت جنسی مردان به شدت مفید است و مصرف آن به طور منظم، باعث افزایش تعداد اسپرم و کیفیت آن ها می شود و باروری را بهبود می بخشد.

اختلالات تنفسی

پودر ریشه قسط هندی مانند یک دارو برای آسم یا برونشیت عمل می کند. ریه را پاکسازی می کند، باعث باز شدن ریه می شود و تنفس را راحت تر خواهد کرد.

زندگی بهتر

ریشه این گیاه خواص بسیار مختلفی دارد که کبد را پاکسازی می کند. یک سم زدای بسیار عالی است که مصرف آن باعث از بین رفتن سموم مضر بدن می شود و در نتیجه شما زندگی بهتر و با کیفیت تری را تجربه خواهید کرد.

فشارخون

ترکیبات شیمیایی موجود در این گیاه باعث بهبود عملکرد رگ های خونی می شود و فشار خون بالا را بهبود بخشیده و آن را تنظیم می کند.

رفع مشکلات قاعدگی

قسط هندی برای خانم ها بسیار مناسب است. چرخه قاعدگی نامنظم را تنظیم می کند و درد قاعدگی را کم خواهد کرد.

قدرت سیستم ایمنی

پودر قسط هندی حاوی آنتی اکسیدان است که باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی می شود و تعداد گلبول های سفید را افزایش می دهد.

آرتروز

ریشه قسط هندی یک ماده ضد التهابی قدرتمند است و باعث کاهش ورم و درد در مفاصل در بیماری آرتروز می شود.

خواص قسط شیرین در طب سالامی

پیامبر اسلام صلی الله علیه وسلم هم به خاصیت درمانی این گیاه اشاره کرده است و آن را درمانی برای مشکلات زیر می دانستند:

گلو درد

ورم لوزه

سردرد

التهاب غشای ریه

گلو درد

همچنین مطالعات دیگر نشان می دهد که گیاه قسط هندی می تواند فواید زیر را نیز داشته باشد:

کاهش قند خون

مبارزه با سرطان

مبارزه با عفونت قارچی و باکتریایی

کاهش التهابات

فعالیت آنتی اکسیدانی

مراقبت از کبد

مقابله با استرس

کاهش درد، تب

دارای خواص ضد التهابی

نسخه ها؛ چگونه از ریشه این گیاه استفاده کنیم؟

برای درد مفصل کافی است که خمیر این گیاه را از طریق ترکیب پودر قسط هندی با روغن زیتون ایجاد کنید. سپس این خمیر را روی ناحیه ای که درد می کند؛ ماساژ دهید. حتما هم قبل از خواب این کار را انجام دهید .

برای لکه های پوستی ناخواسته، مشکلات رنگدانه ای، زخم و سوختگی باید پودر این گیاه را به مقدار مساوی با عسل و مقدار کمی آب ترکیب کنید تا یک خمیر ایجاد شود. یک بار در روز به مدت 20 الی 30 دقیقه از آن استفاده کرده و سپس بشویید.

برای التهاب یا ورم لوزه، آبریزش بینی، سرماخوردگی، آنفولانزا ابتدا گیاه را پودر کنید. به آرامی کمی آن را بو بکشید. باید به حالت دراز کشیده این کار را انجام دهید. کمی شانه ها بالاتر از سر و کمر قرار بگیرد و همچنین می توانید کمی آن را با روغن زیتون ترکیب کرده و قطره هایی از آن را داخل بینی خود بریزید. مراقب باشید که زیاده روی نکنید.

برای پلورزی، آسم یا عفونت کافیست یک قاشق چای خوری پودر قسط هندی را با عسل ترکیب کرده و آن را به قسمت داخلی گونه سمت راست بریزید. سه بار در روز این کار را انجام دهید.

برای مشکلات گوارشی، سندروم روده بیقرار، بیماری کرون یا فلج روده آن را با یک قاشق چای خوری عسل خام ترکیب کرده و دو بار در روز بنوشید.

نکته:ورم لوزه یا بعضی از عفونت های سینه وجود دارند که مخصوصاً در کودکان رایج تر هستند و فقط با آنتی بیوتیک درمان می شوند.درمان های طبیعی شاید برای این موارد کافی نباشد. پس حتما از پزشک مشورت بگیرید تا ببینید که کدام درمان بهتر است.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار