خوراکیهایی که سریعا یبوست را برطرف میکند
از بین مواد غذایی شناخته شده، ماست حاوی بیشترین مقدار پروبیوتیک است. سیب، موز، توت، کشمش، انواع سبزی، پیاز، سیر، تره فرنگی، عدس، نخود، لوبیا، ذرت، بادام، عسل و چای سبز نیز حاوی این باکتری هستند. مکملهای این باکتری نیز در بازار وجود دارد و مطالعات نشان میدهد این مکملها هیچ عارضه جانبی ندارد.
به گزارش زنهار؛ مطالعات جدید محققان دانشگاه یوسی دیویس نشان میدهد باکتریهای پروبیوتیک به طور قابل توجهی علایم بارداری مانند تهوع، استفراغ و یبوست را کاهش میدهند.
حالت تهوع یکی از مهمترین عوارض بارداری است که به خصوص در ماههای اول مشاهده میشود و میتواند کیفیت زندگی فرد باردار را تحت تاثیر قرار دهد.پزشکان استفاده از داروهای ضد تهوع را در این دوران توصیه نمیکنند و بر این باورند که تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی بهترین راهکار است.
علت تهوع و استفراغ دوران بارداری تا به امروز شناخته شده نیست. البته نظریههای مختلفی در این مورد وجود دارد که هیچ یک قطعی نیستند. بر اساس آمار حدود ۸۵ درصد زنان باردار حالت تهوع را تجربه میکنند. این عارضه گاهی تا اندازهای شدید می شود که فرد باید در بیمارستان بستری شود.
در دوران بارداری هورمونهایی مانند استروژن و پروژسترون افزایش مییابند و تغییرات فیزیکی زیادی در بدن ایجاد میشود. افزایش هورمونهای جنسی میتواند میکروبیوم روده را تغییر دهد و این تغییر بر عملکرد سیستم گوارشی تاثیر میگذارد و علایم ناخواستهای مانند یبوست و تهوع دیده میشود. مطالعات جدید نشان میدهد باکتریهای پروبیوتیک به طور قابل توجهی علائم بارداری مانند تهوع، استفراغ و یبوست را کاهش میدهند.
یک خانواده خاص از باکتریها، پروبیوتیک (Probiotics) نام دارند. این باکتریها در حین فرآیند هضم زنده میمانند و برای سلامتی بسیار مفید هستند. باکتریهای پروبیوتیک با تقویت سیستم ایمنی بدن، جذب مواد مغذی و حفاظت در برابر اختلالات گوارشی، از امراضی مانند سندرم روده تحریکپذیر جلوگیری میکنند. این باکتریها به سوزاندن چربی کمک میکنند و با کاهش مقاومت بدن نسبت به انسولین، در پیشگیری از بیماری دیابت موثر هستند. درمان اسهال عفونی، برخی بیماریهای پوستی و افزایش بهداشت دهان و دندان از دیگر فواید این باکتریها است.
از بین مواد غذایی شناخته شده، ماست حاوی بیشترین مقدار پروبیوتیک است. سیب، موز، توت، کشمش، انواع سبزی، پیاز، سیر، تره فرنگی، عدس، نخود، لوبیا، ذرت، بادام، عسل و چای سبز نیز حاوی این باکتری هستند. مکملهای این باکتری نیز در بازار وجود دارد و مطالعات نشان میدهد این مکملها هیچ عارضه جانبی ندارد.
نتایج این مطالعه در نشریه Nutrients منتشر شده است.