خیار بخورید تا از این بیماری دور شوید
اگرچه خیار به طور معمول گیاهی است، اما خیار در واقع یک میوه است که سرشار از مواد مغذی مفید و همچنین برخی ترکیبات گیاهی و آنتیاکسیدانی است و به درمان و حتی جلوگیری از برخی از بیماریها کمک میکند. همچنین، خیار کالری کمی دارد و حاوی مقدار زیادی آب و فیبر محلول است، و آنها را برای تقویت هیدراتاسیون و کمک به کاهش وزن ایدهآل میکند.
به گزارش زنهار؛ این مقاله نگاهی دقیق به برخی از برترین مزایای سلامتی ناشی از خوردن خیار دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
۱. خیار مواد مغذی زیادی دارد
خیار کالری کمی دارد اما از نظر ویتامینها و مواد معدنی دارای مقادیر بسیار زیادی است. یک خیار خام ۱۱ اونسی (۳۰۰ گرمی) بدون پوست، حاوی موارد زیر است:
• کالری: ۴۵
• چربی کل: ۰ گرم
• کربوهیدرات: ۱۱ گرم
• پروتئین: ۲ گرم
• فیبر: ۲ گرم
• ویتامین C: ۱۴٪ از RDI
• ویتامین K: ۶۲٪ از RDI
• منیزیم: ۱۰٪ از RDI
• پتاسیم: ۱۳٪ از RDI
• منگنز: ۱۲٪ از RDI
اگرچه، اندازه وعده معمول آن تقریباً یکسوم خیار است، بنابراین خوردن یک وعده استاندارد تقریباً یکسوم مواد مغذی فوق را تأمین میکند. علاوه بر این، خیار دارای محتوای بالایی از آب است. در واقع، خیارها از ۹۶٪ آب تشکیل شدهاند. برای به حداکثر رساندن محتوای مواد مغذی، خیارها را باید بدون پوست خورده شوند. پوست کردن خیار، میزان فیبر و همچنین ویتامینها و مواد معدنی خاصی از آن را کاهش میدهد.
۲. خیار حاوی آنتیاکسیدان است
آنتیاکسیدانها مولکولهایی هستند که اکسیداسیون را مسدود میکنند، یک واکنش شیمیایی که با الکترونهای جفت نشده، اتمهای بسیار واکنشی را تشکیل میدهند که بهعنوان رادیکالهای آزاد شناخته میشوند. تجمع این رادیکالهای آزاد مضر میتواند منجر به چندین نوع بیماری مزمن شوند. در حقیقت میتوان گفت استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد با سرطان و بیماریهای قلبی، ریوی و خودایمنی ارتباط دارند. میوهها و سبزیجات، از جمله خیار، بهویژه سرشار از آنتیاکسیدانهای مفید هستند که ممکن است خطر ابتلا به این شرایط را کاهش دهند.
یک مطالعه قدرت آنتیاکسیدانی خیار را با مکمل پودر خیار ۳۰ بزرگسال مسن را اندازهگیری کرد. در پایان مطالعه ۳۰ روزه، پودر خیار باعث افزایش قابلتوجهی در چندین نشانگر فعالیت آنتیاکسیدانی و بهبود وضعیت آنتیاکسیدانی شد. بااینحال، توجه به این نکته مهم است که پودر خیار مورداستفاده در این مطالعه حاوی دوز آنتیاکسیدان بیشتری نسبت به یک وعده معمولی خیار است.
یک مطالعه آزمایشگاهی دیگر، خواص آنتیاکسیدانی خیار را بررسی کرد و دریافت که آنها حاوی فلاونوئیدها و تاننها هستند، این دو، گروهی از ترکیبات هستند که بهویژه در جلوگیری از رادیکالهای آزاد مضر مؤثر میباشند.
۳. خیار باعث آبرسانی میشود
آب برای عملکرد بدن بسیار مهم است و نقشهای مهمی را ایفا میکند. این ماده در فرایندهایی مانند تنظیم دما و حملونقل مواد زائد و مواد مغذی دخیل است. در حقیقت، آبرسانی مناسب میتواند در عملکرد فیزیکی تا متابولیسم نیز تأثیر بگذارد.
درحالیکه اکثر افراد نیاز مایعات خود را با نوشیدن آب یا مایعات دیگر تأمین میکنند، برخی از افراد ممکن است تا ۴۰٪ از کل آب مصرفی خود را از غذاها بهویژه میوهها و سبزیجات دریافت کنند. میوه و سبزیجات میتوانند منبع خوبی از آب در رژیم غذایی باشند.
در یک مطالعه، وضعیت هیدراتاسیون ارزیابی شد و سوابق رژیم غذایی برای ۴۴۲ کودک جمعآوری شد. محققان دریافتند که افزایش مصرف میوه و سبزیجات با بهبود وضعیت هیدراتاسیون همراه است. ازآنجاکه خیارها از ۹۶ درصد آب تشکیل شدهاند، بهویژه در تقویت آب بدن مؤثر هستند و میتوانند به شما در تأمین نیازهای روزانه مایعات بدنی کمک کنند.
۴- خیار ممکن است به کاهش وزن کمک کند
خیار به طور بالقوه میتواند به چند روش مختلف به کاهش وزن کمک کند. اولازهمه، کالری کمی دارند. هر وعده یک فنجانی (۱۰۴ گرمی) فقط ۱۶ کالری دارد، درحالیکه یک خیار کامل ۱۱ اونسی (۳۰۰ گرمی) فقط ۴۵ کالری دارد (۱). این بدان معناست که شما میتوانید خیار را به مقدار زیاد بخورید بدون اینکه کالری اضافی را که منجر به افزایش وزن میشود را، تجربه کنید. خیار میتواند به سالادها، ساندویچها و غذاهای فرعی طراوت و طعم بیشتری ببخشد و همچنین میتواند بهعنوان جایگزینی برای کالریهای جایگزین استفاده شود. علاوه بر این، محتوای بالای آب خیار میتواند به کاهش وزن نیز کمک کند. در یک تجزیهوتحلیل، ۱۳ مطالعه شامل ۳۶۲۸ نفر بررسی شد و نتیجه گرفته شد که خوردن غذاهایی با آب زیاد و کالری کم با کاهش قابلتوجهی در وزن بدن همراه است.
۵- خوردن خیار ممکن است قند خون را کاهش دهد
چندین مطالعه حیوانی و آزمایشگاهی نشان داده است که خیار میتواند به کاهش سطح قند خون کمک کرده و از برخی عوارض دیابت جلوگیری کند. در یک مطالعه حیوانی اثرات گیاهان مختلف بر قند خون بررسی شد و نشان داده شد که خیار به طور مؤثری سطح قند خون را کاهش داده و کنترل میکند.
یک مطالعه حیوانی دیگر باعث ایجاد دیابت در موش شد و سپس دیابت را با عصاره پوست خیار از بین برد. پوست خیار بیشتر تغییرات مرتبط با دیابت را معکوس کرده و باعث کاهش قند خون میشود. علاوه بر این، یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که خیار ممکن است در کاهش استرس اکسیداتیو و جلوگیری از عوارض مرتبط با دیابت مؤثر باشد. بااینحال، شواهد موجود محدود به آزمایشگاه و مطالعات حیوانی است. برای تعیین چگونگی تأثیر خیار بر قند خون در انسان، تحقیقات بیشتری لازم است.
۶. خوردن خیار میتواند به حرکات بدنی کمک کند
خوردن خیار ممکن است به پشتیبانی منظم از حرکات روده کمک کند. کمبود آب در بدن یکی از عوامل اصلی خطر ابتلا به یبوست است، زیرا میتواند تعادل آب بدنی شما را تغییر داده و دفع مدفوع را با مشکل روبرو کند. خیار سرشار از آب است و باعث آبرسانی میشود.
هیدراته ماندن میتواند قوام مدفوع را بهبود بخشد، از یبوست جلوگیری کرده و به حفظ نظم بدنی کمک کند. علاوه بر این، خیار حاوی فیبر است که به تنظیم حرکات رودهای کمک میکند. به طور خاص، پکتین، نوع فیبر محلول موجود در خیار، میتواند به افزایش فرکانس حرکات روده کمک کند.
یک مطالعه شامل ۸۰ شرکتکننده مکمل پکتین بود. این مطالعه نشان داد که پکتین حرکت عضلات روده را افزایش میدهد، و درحالیکه باکتریهای مفید روده را بهبود میبخشد همچنان باعث بهبود سلامت هضم نیز میشوند.
۷. افزودن آسان خیار به رژیم غذایی
خیارها معمولاً بهصورت تازه یا ترشی ملایم و با طعم کاملاً واضح و باطراوت، در سالاد گرفته تا ساندویچ میل میشوند. خیار نیز اغلب بهعنوان میان وعده کم کالری بهصورت خام خورده میشود و یا میتواند با هوموس، روغن زیتون، نمک یا سس سالاد همراه شود تا کمی طعم بیشتری به آن اضافه شود. فقط با کمی خلاقیت میتوان از بسیاری جهات از خوردن خیار لذت برد.
در اینجا چند دستورالعمل برای کمک به ترکیب خیار در رژیم غذایی آورده شده است:
• چیپس خیار پخته شده
• ترشی خیار سریع
• سالاد خیار تایلندی
• توتفرنگی، خیار و آب دمکرده نعناع
• شربت خیار و نعناع
• پنیر بز خیار پنیر کبابی
نکته آخر
خیار یک ماده افزودنی تازه کننده، مقوی و فوقالعاده همهکاره برای هر نوع رژیم غذایی است. خیارها کالری کمی دارند اما حاوی بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی مهم و همچنین مقدار زیادی آب هستند. خوردن خیار ممکن است به بسیاری از مزایای سلامتی منجر شود، از جمله کاهش وزن، هیدراتاسیون متعادل، نظم هضم و کاهش سطح قند خون.