فوایدی از گوشت کبوتر که تاکنون نمیدانستید!
گوشت کبوتر سرشار از پروتئین و مواد مغذی است و یکی از مقوی ترین و سالم ترین گوشت ها بین پرندگان محسوب می شود که برای رشد کودکان و تقویت مادران باردار و بیمارانی که در دوره نقاهت به سر می برند بسیار مفید است.
به گزارش زنهار؛ زمانی که صحبت از گوشت کبوتر می شود منظورمان کبوترهایی نیست که روی پشت بام خانه ها نگهداری می شوند و به اصطلاح کفتربازها آن ها را پرورش می دهند و از انواع زینتی و پروازی هستند ، بلکه منظورمان کبوتر های گوشتی است.
به طور کلی مصرف گوشت کبوتر حلال است ولی باید توجه داشته باشید که کبوترهایی که به منظور خوراکی پرورش داده می شود نژاد متفاوتی از کبوترهای زینتی و وحشی دارند.
کبوترها معمولا به 7 دسته تقسیم بندی می شوند : رنگی ، زینتی ، پروازی ، نمایشگر ، وحشی ، نامه بر و گوشتی.
کبوتران نامه بر قدرت بالایی در پرواز های طولانی دارند ولی کبوتر های گوشتی وزنشان بیشتر است و توانایی پرواز مطلوبی ندارند و گوشتشان تا 1 کیلو گرم هم می رسد.
وزن گیری سریع از ویژگی های کبوتر های گوشتی است ، پرورش کبوتر های گوشتی معمولا از زمان تولد تا زمان ذبح حدود 1 ماه طول می کشد. کبوتر های گوشتی معمولا از نژاد جانت رانت ، مونداین و کینگ هستند که در اغلب کشورهای پیشرفته دنبا برای مصرف خوراکی پرورش داده می شوند .
گوشت کبوتر سرشار از پروتئین ، ویتامین و مواد معدنی است و برخلاف گوشت اردک و مرغ ، چربی بسیار کمی دارد .
کیفیت پروتئین گوشت کبوتر بسیار بالا است و بنابراین برای تامین پروتئین و انرژی بدن به خصوص در دوران نقاهت پس از بیماری و جراحی بسیار مفید است .
خواص گوشت کبوتر در بارداری
به دلیل وجود مقدار زیاد فسفر ، کلسیم و آهن و روی در گوشت کبوتر، مصرف آن در بارداری توصیه می شود و به طور کلی قوای جسمی مادر باردار را افزایش می دهد.
مصرف گوشت کبوتر در باراری باعث افزایش هوش جنین و استحکام استخوان بندی جنین می شود.
حدود 30 درصد گوشت کبوتر را آهن تشکیل می دهد بنابراین مصرف آن برای پیشگیری از کم خونی در بارداری و بیمارانی که فقر آهن دارند بسیار مفید است .
خواص گوشت کبوتر برای کودکان
کلسیم گوشت کبوتر بیشتر از کلسیم موجود در گوشت سایر پرندگان است و بنابراین غذایی بسیار مناسب برای رشد کودکان و تقویت دندان استخوان کودک است. مصرف گوشت کبوتر در دوران رشد کودکان مانند یک دارو ضروری است.
مزاج گوشت کبوتر در طب سنتی
از نظر طب سنتی مزاج گوشت کبوتر گرم و خشک است و بنابراین مصرف آن به افراد سردمزاج توصیه می شود .
از نظر متخصصان طب سنتی گوشت کبوتر مقوی ترین و سالم ترین گوشت در بین پرندگان و غنی ترین منبع آهن در بین گوشت حیوانات است.
غذایی که این پرنده مصرف می کند بسیار سالم است و چربی گوشت آن بسیار پایین است و مصرف متعادل آن برای تمام گروه های سنتی مناسب است.
زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی منجر به عواقب ناخوشایند برای سلامتی میشود ، در یک رژیم غذایی سالم باید اولویت با مصرف میوه ها ، سبزیجات و غلات کامل باشد و گوشت و مواد نشاسته ای تصفیه شده و بدون سبوس در پله های بعدی اهمیت قرار گرفته و باید کمتر مورد استفاده قرار بگیرید.
مصرف متعادل گوشت کبوتر 1 – 2 وعده در هفته است ولی به افراد گرم مزاج توصیه می شود مصرف آن را به 1 – 2 بار در ماه کاهش دهند.
گوشت کبوتر برای چی خوبه ؟ ویتامین های موجود در گوشت کبوتر به خصوص ویتامین های گروه ب باعث بهبود هضم غذا و فعالیت بهتر سیستم گوارشی می شود و بیماری های دستگاه گوارش از جمله یبوست را از بین می برد.
گوشت کبوتر منبعی غنی از منیزیم است ، منیزیم یک عنصر ضروری برای حفظ سلامت بدن و تنظیم کارکرد اعضای حیاتی بدن است و باعث کاهش فشار خون ، کاهش کلسترول ، بهبود کیفیت خواب و پیشگیری از سکته قلبی می شود.
تقویت قوای جنسی
مصرف مداوم گوشت کبوتر ، هفته ای 1 تا 2 وعده ، به خصوص برای مردانی که دچار غلبه بلغم و سودا شده اند باعث تقویت قوای جنسی و درمان زودانزالی می شود و منی را زیاد می کند.
پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی
گوشت کبوتر سرشار از آنتی اکسیدان های ضروری برای مقابله با تخریب رادیکال های آزاد در بدن است بنابراین مصرف دوره ای آن برای افراد میانسال توصیه می شود.
تنظیم وزن و حفظ وزن سالم
از آنجا که گوشت کبوتر چربی کمی دارد بنابراین مصرف متعادل آن با در نظر گرفتن کالری مورد نیاز مصرفی ، نه تنها باعث چاقی نمی شود بلکه به دلیل طبع گرمی که دارد باعث افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن می شود و به تنظیم وزن کمک می کند. پروتئین باکیفیت موجود در گوشت کبوتر باعث می شود مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید و کمتر پرخوری کنید.
تقویت مو
وجود آهن و روی به صورت همزمان در گوشت کبوتر باعث تقویت ریشه مو شده و از ریزش مو جلوگیری می کند .
افزایش انرژی بدن
ویتامین های گروه ب و طبع گرم گوشت کبوتر و پروتئین با کیفیت آن باعث افزایش انرژی بدن و تقویت و شادابی پوست می شود.
پیشگیری از آلزایمر
مصرف گوشت کبوتر باعث بهبود قوای شناختی و عملکرد مغز می شود بنابراین مصرف آن برای پیشگیری از آلزایمر و فراموشی یا کاهش علایم آلزایمر بسیار مفید است.
درمان رعشه و لقوه
مصرف کبوتر گوشتی در وعده های غذایی میتواند تا حدود زیادی لقوه و رعشه را کاهش دهد.
درمان کم خونی
از آن جایی که کم خونی در زنان و دختران به دلیل عادت ماهیانه ، زیاد است ، یکی از بهترین غذاها برای درمان کم خونی دختران و زنان باردار مصرف گوشت کبوتر است .
ارزش غذایی گوشت کبوتر
در هر ۱۰۰ گرم گوشت کبوتر حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین و مواد معدنی است. گوشت کبوتر حاوی حدود 85/0 گرم مواد معدنی از جمله کلسیم و فسفر به مقدار زیاد و پتاسیم و منیزیم است.