ابتلا به دیابت نوع 2 با سوسیس و کالباس
دیابت نوع 2 شرایط مزمنی است که در آن، بدن، قادر به استفاده و ذخیره گلوگز نمی باشد و گلوکز به جای تبدیل به انرژی به جریان خون باز گشته و سبب ایجاد علایم مختلف می گردد.
به گزارش زنهار؛ دیابت نوع 2 (دیابت بزرگسالان یا دیابت غیروابسته به انسولین)، یکی از شایع ترین انواع دیابت بوده و حدود 90 درصد بیماران دیابتی را تشکیل می دهد. برخلاف دیابت نوع 1 ، بدن در زمان ابتلا به دیابت نوع 2 انسولین تولید می کند؛ اما یا میزان انسولین تولید شده توسط پانکراس کافی نبوده و یا بدن نمی تواند از انسولین تولید شده، استفاده کند. زمانیکه انسولین کافی وجودنداشته باشد و یا بدن از انسولین استفاده نکند، گلوکز (قند) موجود در بدن، نمی تواند وارد سلولهای بدن شده و باعث جمع شدن گلوکز در بدن بشود و بدن را دچار مشکل و نارسایی نماید. متاسفانه هنوز درمان کاملی برای این بیماری وجودندارد، اما با رژیم غذایی سالم ، ورزش و حفظ تناسب اندام ، می شود آنرا بهبود بخشید. درصورتیکه رژیم غذایی و ورزش کافی نباشد، شما می بایست درمان دارویی و یا درمان انسولینی را شروع نمود.
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت:دیابت نوع 2( اکتسابی) ، عارضه ای است که معمولا در سنین بالای 30 سال شایع بوده و فقدان پاسخگویی مناسب سلول ها به انسولین ترشح شده از لوزالمعده منجر به بروز این بیماری می شود.
وی در خصوص ارتباط بیماری دیابت نوع 2 با شیوه ناسالم زندگی،ابراز داشت:اضافه وزن ناشی از مصرف غذاهای چرب و شیرین به صورت غیر مستقیم عاملی برای دیابت اکتسابی است. همچنین عدم فعالیت فیزیکی و سابقه ژنتیکی از جمله عواملیست که می تواند فرد را در معرض این بیماری قرار دهد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص رابطه علت و معلولی مصرف گوشت قرمز با دیابت اکتسابی، تصریح کرد:مصرف گوشت قرمز به تنهایی منجر به بیماری دیابت نشده اما به دلیل دارابودن چربی های زیاد، مصرف بیش از حد آن می تواند در درازمدت، فرد را با مشکل اضافه وزن و در نهایت دیابت نوع 2 مواجه کند.
وی در رابطه با عوارض دیگر مصرف بیش از حد گوشت قرمز، اذعان کرد:مهمترین عارضه گوشت قرمز، بالا بردن اسید اوریک بوده که به دلیل پروتیین بالا، اضافه بار کلیوی به فرد تحمیل کرده و در نهایت منجر به بیماری نقرس می شود.
وی با بیان اینکه اکنون سن خطر ابتلا به بیماری دیابت کاهش یافته است، عنوان کرد:در گذشته این عارضه تنها افراد بالای چهل سال را درگیر می کرد، اما متاسفانه امروزه با گسترش اضافه وزن در بین نوجوانان، شاهد افزایش شیوع این بیماری در میان آنها هستیم.
وی نسبت به مصرف فراورده های گوشتی همچون سوسیس و کالباس هشدار داد و گفت:در این فراورده از مواد افزودنی نامطلوب استفاده می شود، بنابراین وجود این مواد مضر در بدن باعث عدم سازگاری و در نهایت منجر به عوارضی همچون مشکلات قلبی عروقی، فشار خون و دیابت می شود.
این متخصص تغذیه یادآور شد:اصلاح الگو های مصرف، تغییر سبک زندگی و جایگزین کردن پروتئین گیاهی همچون سویا می تواند راهکار مناسبی برای رفع این معضل باشد و تاثیر بسزایی در کاهش اضافه وزن و عوارض ناشی از آن داشته باشد.