علل قرمزی چشم چیست؟

اصطلاح چشم قرمز برای توصیف چشم‌های قرمز و خونی مورداستفاده قرار می‌گیرد. قرمزی چشم می‌تواند نشانه یک تحریک جزئی یا یک بیماری پزشکی جدی مانند عفونت باشد.

علل قرمزی چشم چیست؟

به گزارش زنهار، برای درمان قرمز شدن چشم‌ها ابتدا باید علت بروز آن را پیدا کرده و مطابق با آن درمان را شروع کرد. توصیه می‌کنیم اگر دچار قرمزی چشم‌ها شدید و با استراحت مشکل شما برطرف نشد، به یک چشم پزشک مراجعه کنید.

قرمز شدن چشم‌ها را نباید نادیده گرفت و برای درمان باید اقدامات لازم را انجام داد. معمولا قرمزی چشم با علائم خاصی همراه نیست و فرد دردی در چشم‌های خود احساس نمی‌کند. در این وضعیت عروق چشمی فرد متورم، قرمز و گشاد می‌شوند. گاهی ممکن است قرمز شدن چشم‌ها با مشکلات دیگری مثل خارش چشم، تورم و اشک همراه است. برای درمان قرمز شدن چشم‌ها ابتدا باید علت بروز آن را پیدا کرده و مطابق با آن درمان را شروع کرد. توصیه می‌کنیم اگر دچار قرمزی چشم‌ها شدید و با استراحت مشکل شما برطرف نشد، به یک چشم پزشک مراجعه کنید.

علت قرمز شدن چشم

قرمز شدن چشم خطراتی به همراه دارد که بسیاری از افراد از آن‌ها بی خبرند. قرمزی چشم را باید جدی بگیرد و به دنبال راه درمان باشید. برای درمان ابتدا باید علت‌های قرمز شدن چشم را بررسی کرده و بر اساس آن‌ها درمان مناسب را آغاز کرد. از شایع‌ترین علت‌های قرمز شدن چشم‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

خشکی چشم

یکی از شایع‌ترین علت‌های قرمز شدن چشم، خشکی چشم است. در این مورد چشم‌ها دچار التهاب و قرمزی می‌شوند. در اکثر مواقع خشکی چشم بر اثر هوای گرم و خشک برای فرد رخ می‌دهد، اما دلایل دیگری مثل نگاه کردن زیاد به صفحه رایانه می‌تواند باعث بروز خشکی چشم شود. برای درمان قرمز شدن چشم‌ها بر اثر خشکی چشم، باید از اشک مصنوعی استفاده کرد. همچنین روش‌های دیگری هستند که به راحتی با استفاده از آن‌ها در منزل می‌توانید خشکی چشم را برطرف کنید. اشک مصنوعی در تامی داروخانه‌ها موجود است و می‌توانید با مراجعه به داروخانه‌ها آن را تهیه کنید.

حساسیت و آلرژی

یکی دیگر از مواردی که باعث قرمز شدن چشم‌ها می‌شود، حساسیت و آلرژی است. بروز حساسیت ممکن است بر اثر وارد متعددی رخ دهد، بطور مثال بسیاری از افراد نمی‌دانند که حیوانات خانگی یکی از عامل‌های بروز حساسیت و آلرژی در افراد است. گاهی امکان دارد قرمز شدن چشم‌ها بر اثر آلرژی به گل و گیاه و دلایل دیگر رخ دهد. افرادی که دچار آلرژی و حساسیت هستند باید از هرگونه گرد و غبار، گرده گیاهان و حیوانات خانگی دوری کنند. این افراد همیشه باید در محیط تمیز باشند تا دچار حساسیت نشوند. افرادی که به آلرژی مبتلا هستند بجز قرمز شدن چشم‌ها دچار عوارض دیگری مثل آبریزش چشم ها، تورم، خارش چشم می‌شوند. برای کاهش این عوارض می‌توانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید.

مصرف برخی از داروهای حساسیت زا

برخی از داروها باعث ایجاد حساسیت و قرمزی چشم می‌شوند. داروهایی مثل داورهای خواب آور، آنتی هیستامین، انواع مسکن‌ها و. باعث خستگی و قرمز شدن چشم‌ها خواهند شد. برخی دیگر از داروها مثل ایبوپروفن باعث خشکی چشم و در نتیجه کاهش جریان خون در چشم می‌شوند. در مصرف این داروها باید رعایت کنید و اگر پس از مصرف دچار خارش، تورم و قرمزی چشم شدید فورا به یک پزشک مراجعه کنید.

با بالا رفتن سن خانم‌ها و یائسگی، هورمون‌های بدن تعادل خود را از دست داده و چشم‌ها دچار خشکی و در نتیجه قرمز شدن چشم‌ها می‌شود. این افراد برای درمان خشکی و قرمزی چشم باید از قطره‌های اشک مصنوعی، ران کننده‌های چشم و کمپرس آب گرم استفاده کنند.

استفاده از لنز

لنزها به دلیل تماس مستقیم با چشم، می‌توانند باعث بروز حساسیت و قرمزی چشم شوند. اگر چشم‌ها دائما در تماس با لنز باشند، مشکلاتی مثل خشکی و قرمزی برای چشم ایجاد می‌شود. در برخی از موارد کثیف بودن لنزها باعث عفونت چشم و در نتیجه بروز مشکلات بزرگتری مثل کوری خواهد شد. اگر پس از استفاده از لنز دچار مشکلاتی مثل قرمزی چشم، تورم، عفونت و... شدید، به یک چشم پزشک مراجعه کنید.

خستگی چشم‌ها

هر فرد در طی شبانه روز بین ۷ الی ۸ ساعت باید بخوابد و استراحت کند. اگر فردی به میزان کافی در طی شبانه روز استراحت نکند، ممکن است دچار مشکلاتی مثل قرمز شدن چشم‌ها شود. برای درمان باید به اندازه کافی استراحت کرده و از قطره‌های چشمی استفاده کنید.

عفونت چشم

عفونت چشم بسیار شایع بوده و یکی از اصلی‌ترین دلایل قرمز متورم شدن چشم‌ها است. عفونت چشم در بین افرادی که بچه کوچک دارند یا بطور مداوم از لنز استفاده می‌کنند، بیشتر است. عفونت چشم با خروج ترشحات چشمی و درد همراه است و باید برای درمان فورا اقدام کنید.

ترکیدن رگ‌های خونی چشم‌ها

اگر فشار زیادی بر چشم‌ها وارد شود، مویرگ‌های چشمی ترکیده و چشم‌ها متورم و قرمز می‌شوند. ترکیدن مویرگ‌های چشمی معمولا در یک چشم رخ می‌دهد و به راحتی می‌توانید آن را تشخیص دهید. اگر به چشم شما فشار زیادی وارد و یک چشم شما دچار قرمزی و تورم شد، برای درمان به یک چشم پزشک مراجعه کنید.

بلفاریت

بلفاریت یکی از مشکلاتی است که بر اثر بهداشت نامناسب چشم ایجاد شده و در آن چشم‌ها دچار قرمزی، خارش و تورم می‌شوند. از شایع‌ترین علل‌های بروز بلفاریت باکتری‌ها یا انگل‌های موجود بر روی پلک، غدد روغنی پلک‌ها و واکنش‌های آلرژیک است. افرادی که از بلفاریت رنج می‌برند بجز قرمز شدن چشم‌ها دچار عوارض دیگری مثل سوزن در چشم ها، آبریزش چشم، تورم و التهاب می‌شوند. این بیماری خطرناک نیست و باعث بروز مشکلات دائمی نخواهد شد. برای برطرف کردن این مشکل باید بهداشت چشم‌ها را رعایت کنید. اگر تمیز کردن چشم و رعایت بهداشت افاقه نکرد، برای درمان دارویی به یک پزشک مراجعه کنید.

استفاده از قطره‌های چشمی

استفاده زیاد از قطره‌های چشمی برای برطرف کردن قرمزی چشم، نه تنها باعث درمان نمی‌شود بلکه استفاده زیاد باعث گشاد شدن عروق چشم و بدتر شدن قرمزی آن‌ها خواهد شد. پیش از استفاده از هرگونه قطره چشمی باید با دکتر خود مشورت کرده و مطابق با دستور او از قطره‌های چشمی استفاده کنید.

    دیدگاه شما