از خانواده مهسا امینی برای حضور در جلسه کمیسیون شوراها دعوت کردیم اما نیامدند

سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور می‌گوید: در اولین جلسه‌ای که قرار بود کمیسیون با حضور فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ، پزشکی قانونی و سازمان اورژانس برگزار شود با خانواده مهسا امینی تماس گرفته شد که در جلسه حضور داشته باشند اما آنها به دلیل آنکه درگیر مراسم خاکسپاری بودند اعلام کردند امکان حضور در جلسه را ندارند.

از خانواده مهسا امینی برای حضور در جلسه کمیسیون شوراها دعوت کردیم اما نیامدند

به گزارش زنهار؛ محمدحسن آصفری، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در واکنش به اینکه گفته می‌شود اعتراضات اخیر لزوم اصلاح قانون حجاب را گوشزد می‌کند گفت: خیر با توجه به اینکه نظام ما نظام اسلامی است و حجاب هم از آن بر آمده لذا نمی‌شود که قانون حجاب و شرع مقدس را کنار بگذاریم اما باید اصطلاحاتی بر روی گشت ارشاد صورت بگیرد اما این منزله کوتاه آمدن نظام جمهوری اسلامی در مقوله حجاب نیست چرا که این امر شدنی نیست.

 

او افزود: در حال حاضر نیاز است که گشت‌های ارشاد مورد بررسی و بازبینی قرار بگیرند چراکه فرهنگ‌ها در استان‌های کشور متفاوت است و هر استانی باید بنابر فرهنگ خود در مورد گشت‌های ارشاد برنامه‌ریزی کند. نکته قابل توجه این است که قانون حجاب کنار گذاشتنی نیست اما اصلاح در روش‌های گشت ارشاد را می‌توان بررسی کرد.

آصفری در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه ماموریت رسیدگی به پرونده مهسا امینی برعهده کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور گذاشته شده آیا اعضا این کمیسیون با خانواده امینی گفتگو کردند تصریح کرد: در اولین جلسه‌ای که قرار بود کمیسیون با حضور فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ، پزشکی قانونی و سازمان اورژانس برگزار شود با خانواده مهسا امینی تماس گرفته شد که در جلسه حضور داشته باشند اما آنها به دلیل آنکه درگیر مراسم خاکسپاری بودند اعلام کردند امکان حضور در جلسه را ندارند. اما چه خانواده مهسا امینی حضور داشته باشند و چه نباشند با توجه به اینکه او حق شهروندی دارد این پرونده مورد بررسی قرار می‌گیرد و پزشکی قانونی باید این هفته گزارش نهایی خود را درباره پرونده مذکور ارایه بدهد.

سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور ادامه داد: اگر واقعاً تخلفی صورت گرفته باشد قابل پیگیری است چنانکه در حال حاضر سالیانه کارکنان و کادر نیروی انتظامی اگر تخلفی انجام دهند به هیئت تخلفات آورده می‌شوند و یا در دادسرای نظامی با آنها برخورد می‌شود. لذا بررسی تخلف احتمالی پلیس موردی نیست که تنها درباره مهسا امینی مطرح شود. در حال حاضر مواردی وجود دارد که نیروی انتظامی آنها را به خاطر موضوعات دیگر اخراج و یا انفصال خدمت کرده است.

آصفری ضمن تاکید بر پی‌گیری تخلفات احتمالی پلیس اظهار کرد: در هر صورت نیروی انتظامی روزانه با ۳۰ هزار گزارش‌های متفاوت اعم از سرقت تا منافی عفت و تخلفات دیگر مواجه است که در این میان ممکن است در پرونده‌ای هم تخلف یا اشتباهی صورت بگیرد که البته قابل گذشت و اغماض نیست چرا که وقتی جان انسان مطرح می‌شود مطمئنا قابل پیگیری و برخورد است. اما اینکه افرادی بخواهند از فوت مهسا امینی سو استفاده کنند و به اموال عمومی آسیب وارد کنند قابل گذشت نیست. 

او با اشاره به تعداد نیروهای آسیب ‌دیده نیروی انتظامی و سپاه در درگیری‌های اخیر خاطرنشان کرد: در درگیری‌های اخیر ۱۱ نفر از نیروهای بسیج به شهادت رسیدند، دو نفر از کارکنان نیروی انتظامی به شهادت رسیدند، ۱۵۰۰ نفر از نیروهای انتظامی مجروح شدند و بیش از این تعداد نیرو‌های سپاه و بسیج مصدوم شدند. برخی از شهدا با کلت کمری به شهادت رسیدند برخی با کلاشینکف و تعدادی با سلاح سرد نظیر چاقو به شهادت رسیدند لذا باید با این موارد هم برخورد شود.

آصفری در واکنش به اینکه مستنداتی که تاکنون پزشکی قانونی درباره قضیه مرگ مهسا امینی ارائه کرده قانع کننده بوده یا خیر یادآور شد: پزشکی قانونی هنوز گزارش نهایی را ارسال نکرده و ما منتظر گزارش نهایی هستیم. البته پزشکی قانونی برای ارائه گزارش مذکور ۳ هفته مهلت خواسته که این هفته، هفته آخر است و پزشکی قانونی وظیفه دارد که تا پایان هفته گزارش نهایی را ارائه کند البته مستندات تاکنون تکمیل نبوده است./منیبان

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار