تغییر دکترین هستهای، بازدارندگی ما را افزایش میدهد
یک نماینده مجلس گفت: سلاح هستهای به خودیِ خود هدف نیست و خیلی از کشورها میتوانند آن را داشته باشند از جمله ایران. مسئله این است که هدف استفاده از سلاح هستهای نیست بلکه منظور استفاده از قدرت بازدارندگیِ آن است.
به گزارش زنهار، اخیرا کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، گفته است که اگر ایران تهدید موجودیتی شود، به ناچار دکترین هستهای خود را تغییر میدهیم. او از سوی دیگر گفته است که برد موشکیمان را افزاهیم میدهیم. در شرایطی که بحران در خاورمیانه همچنان در بالاترین سطح خود است این سخنان به چه معناست؟
احمد بخشایش اردستانی، نماینده مجلس، درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «سلاح هستهای به خودیِ خود هدف نیست و خیلی از کشورها میتوانند آن را داشته باشند از جمله ایران. مسئله این است که هدف استفاده از سلاح هستهای نیست بلکه منظور استفاده از قدرت بازدارندگیِ آن است. ما همه جریمهها را پرداخت کردهایم و حالا باید گام نهایی را برداریم. رهبر انقلاب گفتند که ما به در همان سطحی که رژیم صهیونیستی اقدام کند، پاسخ میدهیم. حالا فرض کنید که اسرائیل بخواهد از سلاح هستهای استفاده کند، در آن صورت ما باید چه کار کنیم؟ آمریکا و اروپاییها هر کاری که تصور کنید علیه ایران انجام دادهاند و ما هزینه و جریمه سلاح هستهای را که تازه نداشتیم را پرداخت کردهایم».
او ادامه داد: «مسئله دیگر بُرد موشکی ماست. اکنون 2500کیلومتر است که میتوانیم این میزان را تا 3500 و بلکه 4000کیلومتر هم افزایش دهیم. اینکه اکنون آقای کمال خرازی گفته است که باید دکترین هستهای ما تغییر کند، به نوعی وجه اعلانی موضوع را دارد. ایران تنها تکیهگاه محور مقاومت در منطقه است و هیچ کشوری همراه مقاومت نیست؛ حتی روسیه هم حمله اسرائیل به ایران را محکوم نکرد زیرا روابط نزدیکی با رژیم اسرائیل دارد. آمریکا هم از آن س همه نیازهای اسرائیل را تأمین میکند و دیپلماسی را خوب بلد است و وقتی اسرائیل حمله میکند، به ایران پیام میدهد که شما جواب ندهید. در این شرایط ما ناچار میشویم تغییراتی در دکترین هستهای اِعمال کنیم».
این نماینده مجلس همچنین بیان کرد: «تغییر دکترین هستهای باعث افزایش بازدارندگی ما میشود. هم رهبر انقلاب و هم امام(ره) باورشان این بوده است که استفاده از سلاح هستهای و کشتن انسانها درست نیست. فتوای رهبر انقلاب ناظر به استفاده از سلاح هستهای است اما داشتن آن برای ایجاد بازدارندگی متفاوت از استفاده است».
بخشایش اردستانی در پایان گفت: «البته که در شرایط کنونی اسرائیل هم نمیخواهد سطح مناقشه را تا سرحد استفاده از سلاح هستهای بالا ببرد اما همین اسرائیل از سلاح هستهای به عنوان یک عامل بازدارنده استفاده میکند. ایران هم به لحاظ ژئوپلیتیکی و هم استراتژیکی باید به سمت سلاح هستهای برود زیرا در شرایطی که اسرائیل ممکن است در شرایطی خاص از همه خط قرمزها عبور کند باید ما قدرت بازدارندگی بالایی داشته باشیم».