متناسب سازی حقوق بازنشستگان لغو شد؟
قرار است احکام متناسبسازی بازنشستگان کشوری اصلاح شود ولی به گفته یک فعال صنفی بازنشستگان، اصلاحات موثر منوط به بازطراحی جداول متناسبسازی است و ابتدا بایست نامه قبلی به صندوق بازنشستگی لغو شود تا احکام صادره صحیح باشد و اگر لغو نشود هر حکمی که احتمالاً ۲۰ آبان صادر شود، مجدداً اشتباه بوده و نیازمند اصلاح دوباره است.
به گزارش زنهار، محید محمدزاده فعال صنفی بازنشستگان خواستار اصلاح فوری جداول متناسبسازی براساس قانون شد.
قرار است احکام متناسبسازی بازنشستگان کشوری اصلاح شود ولی به گفته «وحید محمدزاده» فعال صنفی بازنشستگان، اصلاحات موثر منوط به بازطراحی جداول متناسبسازیست.
او در این رابطه گفت: طبق آخرین نامه ریاست مجلس، احکام همسانسازی باید بدون کسر مالیات و کسور بازنشستگی شاغلین محاسبه و صادر شود ولی اجرای این نامه منوط به لغو مصوبه قبلی هیات دولت است که متاسفانه به صندوق کشوری ابلاغ شده و فعلاً مبنای اقدام صندوق است.
او افزود: بنابراین ابتدا بایستی این نامه ارسالی آقای دکتر عارف به صندوق لغو شود تا احکام صادره صحیح باشد و اگر لغو نشود هر حکمی که احتمالاً ۲۰ آبان صادر شود، مجدداً اشتباه بوده و نیازمند اصلاح دوباره است.
محمدزاده با تاکید بر اینکه دولت باید نامه رئیس مجلس را بپذیرد، توضیح داد: در ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی قانون نحوه اجرای قانون اصول ۸۵ و ۱۳۸ قانون اساسی مهلت مقرر از تاریخ ابلاغ رئیس مجلس به دولت و سایر مراجع یکهفته تعیین شده است و پس از اتمام این یک هفته اجرای بخشی که رئیس مجلس خلاف قانون اعلام نموده غیرقانونی تلقی میشود و متخلف برابر قوانین مربوطه تحت پیگرد قرار می گیرد بنابراین الحاقیه پایانی مندرج در جزء ۶ ماده یک آیین نامه اجرایی متناسب سازی با توجه به تاریخ ابلاغ مغایر قانون بودن آن توسط رئیس مجلس در ۱۴۰۳/۸/۷ از تاریخ ۱۴۰۳/۸/۱۴ ملغی الاثر است و اگر تا این تاریخ هیات وزیران این جزء را اصلاح و به دستگاههای اجرایی ذیربط ابلاغ نکند، این بخش ملغی الاثر و اجرای آن توسط مجری غیرقانونی است و متخلف تحت پیگیرد قانونی قرار میگیرد.
او جمعبندی میکند: بنابراین جداول متناسب سازی بایستی مطابق قانون اصلاح و توسط نامهای با امضای مشترک روسای سازمانهای اداری و استخدامی و برنامه و بودجه به صندوق کشوری ابلاغ شود.
علی بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه۱۴۰۴ گفت: بحث همسانسازی حقوق بازنشستگان بهطور جدی در این لایحه مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود : روند اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان آغاز شده است واین موضوع عملیاتی و اجرا شده است و بار مالی آن نیز برطرف شده است.
بابایی کارنامی اظهارداشت : طبق ماده ۱۱۱ و ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، لازم است که مدیرعامل کانون با دستگاههای مربوطه هماهنگیهای لازم را انجام دهد که مقرر شده این هماهنگی انجام شود.
بابایی کارنامی گفت: در حال حاضر ۹۰ درصد متوسط حقوق بازنشستگان از حقوق مشاغل همتراز شاغلین مد نظر قرار گرفته است و متوسط افزایش حقوق برای بازنشستگان بین ۱.۷ تا ۱.۸ میلیون تومان خواهد بود و این رقم برای برخی از بازنشستگان میتواند به ۶ میلیون تومان نیزمی رسد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد :این اقدامات نشاندهنده تلاشهای صورتگرفته برای بهبود شرایط معیشتی بازنشستگان است و امید است که با اجرای کامل این قانون، طعم شیرین متناسبسازی حقوق برای بازنشستگان عزیز احساس شود.
افزایش حقوق بازنشستگان
رضا فیضینژاد، معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری زمان اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری را مشخص کرده است. فیضینژاد تأکید کرده که بازنشستگان کشوری تاکنون ۶ میلیون تومان تحت عنوان علیالحساب متناسبسازی دریافت کردهاند و مابهالتفاوت این مبلغ براساس اعلام سازمان برنامه و بودجه تا پایان آبانماه پرداخت خواهد شد.
فیضینژاد در بخشی دیگر از این گفتوگو گفته است: «تا پایان امسال حقوق بازنشستگان کشوری با اعمال اجرای ۴۰ درصد متناسبسازی، به حساب بازنشستگان واریز میشود.» معاون فنی و امور بیمهای توضیح نداده که اگر قرار است تا پایان آبانماه با بازنشستگان تسویه شود پس ماجرای اعمال متناسبسازی ۴۰ درصدی در فیش حقوقی بازنشستگان در ماههای آتی سال چیست.
اما نکتهای که مغفول مانده، سکوت سازمان تامین اجتماعی نسبت به اجرای متناسبسازی ۴۰ درصدی است. در روزهای اخیر تکلیف متناسبسازی بازنشستگان کشوری مشخص شده است، اما بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان منتظر تعیین تکلیف متناسبسازی حقوق خود هستند.
میزان دریافتی بازنشستگان از اجرای ۴۰ درصد متناسبسازی
متوسط دریافتی بازنشستگان کشوری از اجرای ۴۰ درصد متناسبسازی، بسیار پایینتر از مبالغی است که بازنشستگان کشوری تصور میکردند قرار است به حساب آنها واریز شود. معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرده است که پیشبینی میشود به طور میانگین ۲۰ میلیون ریال به حقوق بازنشستگان اضافه شده باشد.
پیشتر یک بازنشسته فرهنگی در گفتوگو با ایلنا گفته بود طبق محاسباتی که انجام داده، متوسط افزایش حقوق بازنشستگان کشوری ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است و از رقم این مبلغ گلایه کرده و گفته بود راهکار اصلی بهبود معاش بازنشستگان، افزایش سالانه حقوقها به اندازه تورم و سبد هزینههای زندگی است.
این ارقام بسیار کمتر از حد تصور بازنشستگان کشوری است. مرور دیدگاههایی که بازنشستگان در شبکههای اجتماعی منتشر میکردند نشان از این میداد که آنها انتظار افزایش حقوق چند میلیونی را میکشیدند، نه به اندازه ۲۰ میلیون تومان، بلکه حداقل تصور میکردند تنها نیمی از طلب خود را تحت عنوان علیالحساب دریافت کرده و مابقی آن باقی مانده است. از این رو اعلام متوسط افزایش ۲۰ میلیون ریالی آنها را شوکه کرده است.