داراییهای ایران در چین بلوکه میشود؟
یک فعال اقتصادی گفت: یک بحثی در مورد چینیها مطرح است مبنی بر این که آنها دنبال این هستند که داراییهای ایران را در بانکهای چین به دلیل عدم عضویت ایران در FATF بلوکه کنند.
به گزارش زنهار، حدود یک ماه دیگر ترامپ رسما به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا کار خود را آغاز میکند. هر چه به زمان تحلیف ریاست جمهوری آمریکا نزدیک میشویم، تاثیرات منفی صحبتهای ترامپ و سایر دولتمردان که توسط او انتخاب شدهاند بر بازارهای ایران تشدید میشود.
در چند روز گذشته بازار ارز و طلا روند صعودی را در پیش گرفتهاند و قلههای جدیدی را فتح کردهاند. علاوه بر سایر متغیرهای تاثیرگذاری که در جهش بازارها مطرح است، اظهارنظر ترامپ در مورد احتمال درگیری نظامی با ایران و همچنین انتشار خبرهایی مبنی بر کاهش فروش نفت ایران به چین در تشدید این وضعیت موثر بوده است.
در همین زمینه مسعود دانشمند، فعال اقتصادی به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: روی کارآمدن ترامپ تاثیری که باید بگذارد را بر اقتصاد ایران گذاشته است، ما باید تدابیر مقابله با این اثرات را پیدا کنیم.
او میگوید: یک بحثی در مورد چینیها مطرح است مبنی بر این که آنها دنبال این هستند که داراییهای ایران را در بانکهای چین به دلیل عدم عضویت ایران در FATF بلوکه کنند.
دانشمند توضیح داد: با این وضعیت دست ما بسته میشود، برای مقابله با این وضعیت ابتدا باید گفتگوی مستقیم با FATF را در دستورکار قرار دهیم تا آسیب نبینیم. مورد بعدی این است که با کشورهایی که معامله داریم، تهاتر انجام دهیم.
به گفته وی، تهاتر کالا به آن معنا که باید در حال حاضر انجام نمیشود، تهاتر باید جدیتر دنبال شود، برای مثال دولت ترکیه و ایران توافق کنند که چه کالایی دریافت کنند و چه کالایی ارائه دهند، حجم کالا مشخص باشد و بانک مرکزی دو کشور با یکدیگر توافق کنند که فلان کالا را با قیمت مشخص خرید کنند تا بازار باثبات شود.
روش فعلی تهاتر با چین برای ایران سودی ندارد
این فعال اقتصادی تاکید کرد: تهاتر به این صورت که یک کالایی را از یک کشوری دریافت کنیم و بگوییم حالا بعدا ما هم یک کالایی میدهیم و هر قیمتی که آن کشور میخواهد، تعیین کند، فایده ندارد و رابطه امروز ما با چین به همین شکل است که سودی برای ما ندارد.
منبع: اقتصاد آنلاین